Ny vecka

Måndag innebär ny vecka och nya tag! Jag har visserligen jobbat hela helgen men det känns ändå som en ny arbetsvecka, vilket det också är! Jag tycker att det är roligt att jobba så jag klagar inte! Ibland är det klart lite segt att behöva passa tider och missa annat men väl på jobbet har jag oftast inte ont av det.

Veckan som kommer är nog så planerad den kan bli. Jag vet vad jag skall göra innan och efter jobbet varje dag. Det är inte jättemycket tid det handlar om men tillräcklig för att hinna äta frukost eller lunch med någon. Det här är det bästa med att jobba och inte gå i skolan; man slipper plugga. Även om det har sina fördelar det med så är jag fri när jag inte jobbar! Kan planera in vad jag vill på min lediga tid! Big LIKE! 

Mathilda börjar läsa till läkare idag! Hurtigt må jag säga! Hon kommer klara det galant om hon bara vill, sedan om jag vill ha henne som min läkare eller inte är en annan fråga...


Här har vi henne, min smartaste kompis! (Det är inte många som förstår att jag faktiskt var seriös när jag började säga det. Nu vet jag inte längre...)


Igår när jag slutade jobbet ösregnade det! As usual! Jag tänkte ändå ta mig ut till stallet för att rida men när jag väl var där så ändrade jag mig! Vi har ingen manege efter senaste flytten och att rida utomhus är lika med att bli genomblöt! Så det blev inget med det. På bilden ser ni Zacke:)

Nu skall jag dricka upp mitt kaffe och åka till jobbet! What a great day! Jag är spänd på att höra hur Mathildas första dag varit, uppdatarar om den senare ifall att det hänt henne något roligt! :) Vill också tilläga att jag älskar att gå upp tidigt, dagen blir så mycket längre då!

// Mika

Mellan åker och motorvägar

Jag läser alldeles för många damtidningar för nu tror jag att jag är beroende av kaffe och att jag måste vänja mig av vid det. Jag är inte alls beroende av kaffe men befinner mig i något slags hälsosamt flow så det nog lika bra att låta mig tro det och göra som jag säger. Jag vet inte ens vad som är dåligt med att dricka kaffe?! Så nu dricker jag te, vilket jag inte har något emot. Det är dock inte lika mättande som kaffe!

Nu skall jag stänga av datorn och läsa mig till sömns! Jag har fortfarande inte satt upp min sänglampa (jag köpte den för bara något år sedan så det är ju ganska givet att den inte kommit upp på väggen ännu). Skall i alla fall ge mig in i sagan om klanen Otori! Jag har läst böckerna innan och började på dem för en andra gång i somras. Det är pinsamt att jag låtit dem ligga orörda den senaste månaden. De är faktiskt riktigt fängslande så jag vet inte hur jag lyckats...


Över nektergalens golv, På kudde av gräs och Under lysande måne. Mumms!


Eftersom Linnea la upp bilder på när hon dricker kaffe så måste jag också göra det (dricker te) Haha. (Råkade hälla ut en stol del av det när jag blev tvungen att posa...)

Jag tycker fortfarande att det är lika kul när alla gamlingar på Ica frågar om vi har chips varje gång de skall betala med kort!

So long // Mika

Måste börja plugga nu...

Shoot me
Wacka ska sätta sig på Starbucks och plugga.. Hänger nog med honom för att komma härifrån och verkligen få något gjort! :)

//Linnea

"Vi får akta så att inte tvättbjörnarna äter upp soporna"

Man inser att man har börjat känna sig som hemma i ett nytt land när man inte ens reagerar på en sådan mening...
Förlåt för dålig uppdatering, det är på grund av min stulna kamera! Nu sitter jag här i min säng och dricker kaffe. Vi hade en så sjukt rolig kväll igår, jag vill bara spela tillbaka tiden och uppleva den igen! Här kommer bilder från Max och Saras kameror:
Volley i vanlig ordning, en koncentrerad Emil i bakgrunden :)
Yeey
Oscar grillar
chall
k
Chall, Emil och Sara
BP
Bild av våra kära hustomtar
//Linnea

First train home

Jag hittade en sjukt rolig bild från en av Mika och Linnéas miniresor i vårt avlånga land. Vi hoppade över vår skolavslutning i tvåan och åkte till Malmö! Jag skrattar lika mycket varje gång jag ser bilden. Tågresor är nog det mysigaste som finns, speciellt med världens bästa bästis! (Även om det kanske inte var så idylliskt som det låter, vi stressade gärnet för att hinna med och hade massa plugg att slutföra. Dock gjorde vi inte det på tåget).


Hahahaha, är det bara jag som tycker att den är rolig?

// Mika

Detta inlägg är tillägnat Chall som desperat vill veta vad jag gör med mitt liv

Idag pratade jag med en amerikansk kille under volleybollektionen. Han berättade att han jobbade på en restaurang på huvudgatan här i Santa Barbara. Trevligt tänkte jag och frågade om han var bra på att laga mat:
"So you're a good cock?" Så fort jag hade uttalat orden kände jag att jag hade sagt något opassande.. Killen jag pratade med tittade tillbaka på mig, först lite förvånad över mitt uttalande och därefter lade han sig ner på stranden och gapskrattade.. Det tog några sekunder innan jag kopplade vad jag hade sagt och då försökte jag rädda situationen.. det enda jag fick ur mig var: "No, I mean you have to be good at it?"
Jag bör nog gå med i någon form av stödgrupp i engelska! hahahah
//Linnea

Du kan göra vad som helst

När jag kom hem från jobbet idag gav jag mig ut på en springtur i ösregnet. Ibland förstår jag inte riktigt mig själv. Jag har inte sprungit på säkert två veckor och så tar jag tag i det när vädret är som minst lämpligt för det. Fast skall man så skall man, utan undanlykter. Plus att det var ganska skönt, jag var genomblöt bara efter några minuter.

Allting känns väldigt väldigt bra just nu? Varför? För att det börjar bli mörkt när jag går till och från jobbet, för att min bästa kompis flytt landet, för att jag inte har några som helst planer för mitt liv och för att mitt rum är stökigare än någonsin? Ja, jag tror faktiskt att det är därför. Som man säger så tror jag att alla människor mår bra av att utföra något, av att vara sysselsatt. Jag jobbar visserligen heltid på Ica men känner inte att jag direkt tar mig an något i höst. Inget som går att ta på. Men jag har så mycket idéer, små saker som jag har tänkt ta tag i. Jag ser det som en uppbyggnadshöst. Lite som återhämtning efter tolv år i skolan. Igår började de flesta skolan och för första gången på väldigt länge vill jag inte tillbaka. Tajmingen är perfekt! Jag älskar struktur, späckade scheman och uppgifter men jag har kommit på att jag kan få in det i mitt liv ändå. Jag känner mig nöjd över att jag inte tog mig an ännu mer plugg med en gång, utan att ha minsta koll på vad jag vill plugga. En till sak som jag har lovat mig själv är att jag skall glömma bort hur man stressar. Även om jag är sjukt bra på det och hinner med mer saker än vad jag borde rent logiskt, haha. Det är (snart) höst och jag älskar det! Jag är sjukt glad! Det kommer bli en härlig höst!


Gammal bild men den känns lite höstig:)

Anders mailade mig precis och skrev att det är en lampa som lyser honom rakt i ögonen. Han orkar inte fixa det och undrar vad han skall göra. Jag svarade att han alltid kan blunda. Jag börjar fundera på om han är latare än Ivan?

// Mika

In a water of glass

Jag hade gärna bloggat men jag kan tyvärr inte, är typ yrkesskadad. Har bränt min tumme så jag sitter med den i ett glas med is. Jag hoppas ni överlever! Hade mitt livs historia att skriva annars men aja... typiskt!

// Mika

Min första skoldag

Nu har jag haft min första lektion, Non Linear Editing. Har några håltimmar innan nästa lektion så jag sitter i huset på De La Vina street med Adam, dricker lite kaffe och installerar lite program till min dator.
Mitt klassrum.. Digital Arts- A172
Adam och Waak
Stadium
Funderar på att "crasha" en track and field class... Man blir riktigt sugen på att träna när man ser ut över den här arenan!
Libery
West Campus
SBCC cafeteria
//Linnea

Gaaah, dessa rubriker!

Tänkte bara ge lite cred till min pojkvän som senast han nämndes blev anklagad för att vara värdelös pga att han snarkar. Igår när jag kom hit hade han lagat middag och i morse hade han gjort frukost innan han väckte mig:) Vardagslyx är inte illa! Idag skall vi till stallet, det är det enda som står på schemat. Det är skönt med en helt ledig helg! Jag har också bockat av en sak på min lista över saker som borde göras. Jag bytte ut mitt avmagnetiserade busskort mot ett nytt igår. Det gick verkligen på fem minuter men det är en sådan sak som är fruktansvärt jobbig innan man gjort det. Tandläkaren ringde mig också, så nu har jag nästan tagit tag i två saker! 

Hittade några gamla bilder på Anders:)
Sötaste killen i världen!
 

// Mika


It's all in the (h)air

För första gången i mitt liv har jag klippt mig utan Linnéas godkännande (innan dess att jag var sex år hade hon inte så mycket påverkan men det räknas inte). När jag var sju, åtta år gjorde jag en drastisk klippning helt och hållet på grund av Linnéa. Jag klippte nog av närmare en halvmeter. Skitfult men vad gjorde man inte för sin bästis... (skall säga er att jag hade väldigt mycket makt över henne också!)
Här är i alla fall resultatet av denna veckans klippning:



Det kanske inte ser så kort ut men det kändes som att jag hade ganska långt hår innan:



Jag hade en plan på att försöka vårda mitt hår ordentligt denna gången men jag har nog redan förstört den planen. Igår sprejade jag deo-spray i det (i tron om att det var hårspray). Det roliga är att en tjej på jobbet påpekade hur gott det luktade och när jag skulle visa sprayen som jag hittat i omklädningsrummet påpekade hon vad det var för något... BIG FAIL!
Imorgon skall jag springa till stallet och tillbaka eftersom jag inte har någon luft alls i mina cykeldäck. Gött säger Mika!

(Vill också tilläga att kort hår är med på topplistan över de bästa sakerna som hänt mig. Svintohåret kan slänga sig i väggen!)
// Mika

När man ändå rotar bland gammalt!

Mamma och pappa tyckte tydligen att det var roligt att klä ut mig till flugsvamp när jag var liten...
Jag har faktiskt ätit flugsvamp en gång, nästan värt lite cred här på bloggen. Jag och pappa var ute i skogen och plockade svamp när jag plötsligt började prata om hur starkt något smakade. När han tittade längre bort på stigen som vi nyss hade gått på såg han två stora flugsvampar som växte precis där solljuset hade letat sig fram mellan träden. Någon hade tagit en rejäl tugga av ena svampen... Pappa försökte stoppa fingrarna i halsen på mig men jag bara skrek och bet. På sjukhuset sa dem att det inte var någon fara med mig, good for me!

// Linnéa

rain train

När tanken var att vi skulle ut och träna så plockade Sara fram sin nya cykel. Jag kunde inte göra annat än att haka på.


Hon cyklade med lampan på hela tiden...



// Mika

Gone going, gone, everything gone give a damn...

Det har uppkommit ett stort problem för mig och bloggandet. Min kamera är försvunnen. Ni som känner mig vet att jag är världens (då menar jag verkligen välrdens) slarvigaste människa. Jag har tappat bort ett stort antal ägodelar under min 19åriga livstid men det verkar ju inte precis som att jag lär mig något av mina tidigare misstag...
Igår hade vi lite fest här i huset för att fira Saras 20årsdag och jag gick runt med kameran i vanlig ordning. Nu är den borta. Antingen har jag lagt den på ett så konstigt och udda ställe att jag aldrig kommer att hitta den igen, eller så har någon fått för sig att ta med sig en systemkamera hem. Jag är fruktansvärt irriterad på mig själv nu..
Jag köpte en klänning på Urban Outfitters.. funderar på att lägga upp en dagens outfit bara för att reta Mikas pojkvän lite :)

Jag har fått mitt första A... wohooo
Det går inte lika bra för Chall i skolan.. han har fått minst fem F sedan skolstarten :( stackarn
Sara
Nu fick ni en liten mix av bilder iallafall... jag funderar på hur jag ska göra när lagret tar slut...
//Linnea

Impulsivt

När jag kom hem från jobbet idag så klippte jag mig. Så enkelt var det. Nu är det kort? (inte kort kort men jämförelsevis kort) Först när jag duschade gillade jag det verkligen, sedan när jag blåste det torrt började jag tveka och nu när det är plattat gillar jag det igen. Jag vet inte vad min slutgiltliga åsikt kommer bli. Ville bara säga det. Någon bild vågar jag inte lägga upp:)

//Mika

Skyddad identitet

När Linn väl kom hem i morse så drog hon med mig ut på en gång! Det som hände efter det var att vi fikade på Älvsborgsbron. Haha, jag älskar den människan. Det kanske inte låter så mycket för världen men det var mycket för Mika och Linn. Under dagen har vi kommit på ännu fler traditioner, slagit vad som vem som tar körkort först (det blir dyrt för förloraren!) och planerat nästa sommar! Eftersom vi båda älskar kameran passade vi på att ta lite bilder där uppe!



Mika on her way


Linn dukar upp (hon hade till och med en ljusstake med sig) (A)


Har jag nämnt att Linn är snygg?


Och att jag gillar henne?




Jag och Linn funderade på någon framtidsidé om att jag borde fota henne för att jag tycker att det är kul att fota och för att hon blir bra på bild. Men något syfte med hela ideén kom vi inte riktigt på...


Det finns många fler bilder, fast på en annan kamera. Jag kände att svartvitt passade dessa, även om det kanske ät tråkigt :)

So long dudes!

// Mika

Puss

Igår satt jag inte vid datorn en enda gång på hela dagen.. Jag loggade inte in på facebook ens en halv gång. Vad har hänt med mig...?

Efter jobbet blev det i alla fall en snabb fika med Mathilda, Yammi och Linn. Den var väldgt snabb! Jennifer sa hej också. Efter det tog Linn med mig på bio, puss. Och efter det gick vi ut och åt! Idag, 18/8, är det vår dag! Jag sitter hemma hos Linn och väntar på att hon skall komma hem, vid åtta i morse fick hon för sig att dra in till stan...

Jag drömde att Marcus fyllde år och hade ett stort kalas och Linnéa sprang iväg med alla nachochipsen... Det gjorde mig pissed off på henne!


JAg tycker att jag sitter väldigt grovt? Manligt?


Heeeeeeeeeej Mathilda och Linn

// Mika

Saras 20-årsdag :)

Presenten från oss!
Bland det godasta jag ätit!
Drinkar innan middagen
Vi bjöd Sara på italiensk middag! Jag valde en pasta med fyra olika sorters ostar.. det lät så himla gott men det var lite too much kanske... Imorgon tänkte vi bjuda över folk hit till huset och sedan gå ut! Partyy :)
// Linnea

Varför måste man alltid hitta på en passande rubrik?

Det har varit en skön dag på stranden idag. Jag skadade min hand i Volleyboll igår så det är lite svårt att röra den. Hoppas inte något är brutet för då blir det ganska dyrt med tanke på att jag har glömt att betala in den där försäkringen.. Imorgon fyller Sara 20 så jag och Petra har varit på stan och köpt present! Den får ni se om några timmar!
Om jag inte kommenterar bilderna i mina inlägg så blir det inget mellanrum men nu vet jag verkligen inte vad jag ska skriva och jag orkar inte tänka ut något..
After school
Anton
Trollet (?) Chall
Tjejerna har roligt åt sig själva, alltid något? :)
Nu ska jag sooova, trots att jag har klagat på att alla andra är sega idag så kommer jag nog gå och lägga mig tidigast.. det kanske blir en film i tv-soffan först bara!
// LINNEA

Uppsatsen om kon

Jag pratade precis men Yammi i telefon och hon skall fika med Mathilda imorgon. Mathilda får mig att tänka på den ångestfyllda våren som var innan sommaren då allt skulle avslutas i skolan! Jag skrev en slags analyserande uppsats en eftermiddag och då angav jag den här länken som källa. Värd att lyssna på! Jag fick förresten högsta betyg av Mathilda!

http://www.youtube.com/watch?v=rDBL0OrvK-Y


Imorgon jobbar jag tidigt sedan blir det en hel kväll/natt med Linn! Vi firar två år den artonde! Det är en sjuk tanke att vi bara känt varandra i två år även om vi känt till varandra under en längre period. Vad som händer under kvällen har jag ingen aning om, det är Linns tur att smida planerna i år. Om hon gjort det eller inte har jag inte heller någon aning om. Det är upp till bevis:)
// Mika

hej

Mitt liv känns som motsatsen till Linnéas. Idag börjar jag jobba heltid och jag ser det som jag alltid har sett skolstarten; som en nystart. Nu är det dags att komma in i rutiner, träna, sova och jobba regelbundet. Det kan låta som en pina men saken är att jag älskar det! Jag har tusen saker jag borde ta tag i (tandläkaren, min sänglampa, körkort, fixa ett pass) som jag nu räknar med att ha tid för! Jag och Linnéa brukar alltid sitta sista kvällen på sommarlovet och planera! För ett årsedan drog vi till hennes torp i Åsarp och satt där ute i ödemarken och skrev listor! Haha, varje år har vi varit lika peppade och varje år har vi trott att det är året då vi skall hålla det vi lovar oss själva. Varje år har det skitit sig! Så vi får se om det håller i sig längre än en vecka denna gången! Jag kan ju börja med att springa till min buss så att jag kommer i tid till jobbet!

// Mika

Collegepartyy

Det är precis lika spårat som på film. Ingenting saknades. Huset precis vid stranden, de röda muggarna, beerpongbordet, människorna, musiken, den obegränsade mängden alkohol, stämningen. Vi stod på hustaket och dansade under en stjärnklar himmel med utsikt över havet. Alla som inte var i IV igår missade något! Just so you know ;)
Här är lite bilder från kvällen, snodde dem från Saras kamera..
Jag, Petra, Johanna, David och Adam
Insane..
En glad Sara
Wackakillarna förföljer oss?? ;)
En nöjd Petra.. ;)


//Linnea

Put the old horse down

Kom ganska så nyss hem från en helkväll med Jempa på stan!


Hängde väldigt snabbt med Ivan och Edde också (var så illa tvungen efter att de gav mig skjuts in till stan)


Ivan skulle fota mig och hästen men det gick sådär, haha.


Jempa och våra "bio-snacks". (Vi var inte på bio) <3

Dagens bästa var när mamma dammsög och det började regna ute. Jag sprang in till henne och sa: "Det kommer regn!". När jag sagt det några gånger vänder som sig mot mig och säger: "En älg?!". Haha, det tyckte i alla fall jag var roligt!

//Mika

icke jobbiga saker i göteborg

  • Det är inte klor i vattnet (det visste ni ju redan)
  • Jag måste inte diska efter mig i köket (jag borde men måste inte)
  • Påsarna i mataffären håller för matvaror
  • Det blir inte speciellt mycket pasta och tomatsås
  • Vi bevöer inte köpa några muggar och kan därför inte drabbas av att köpa blåa istället för röda
  • Vi vill inte ha öl men om (jag säger om) vi vill så finns det obegränsat
  • Under 21 kommer vi in någonstans
  • Vi har inte någon pool i trädgården och det stör inte Sara ett dugg
  • Solen är inte speciellt stark här (trots att det är sommar) så vi slipper jobbiga brännor

Än en gång ifrågasätter jag varför man gör valet att åka till Kalifornien...

(Tänkte ladda upp några passande bilder men jag hittar verkligen ingenting på min dator! Jag har alldeles för många bilder och har ingen aning om hur jag någonsin skall komma på ett bra system för dem. De jag letar efter är borta med vinden! )

//Mika

Jobbiga saker i Kalifornien

  • Det är klor i vårt kranvatten (det visste ni ju redan)
  • Jag måste diska efter mig i köket
  • Påsarna i mataffären håller inte för matvaror
  • Det blir mycket pasta och tomatsås
  • Vi köpte blåa muggar istället för röda, strike 1
  • Vi hade ingen öl, strike 2
  • Under 21 kommer vi inte in någonstans
  • Vi har ingen pool i vår trädgård (Sara tycker att det är sjukt irriterande)
  • Det är långt till stranden (5 min med cykel)
  • Solen är väldigt stark här, huden får liksom en mörkare färg?
Efter några timmar inne på Kmart förtjänade vi Subway
Petra och Sara med lite plastpåsar
Igår hamnade vi tillslut hemma hos WackaWacka-killarna och hängde lite där...
Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer. Nu ska jag sätta mig en stund på altanen, dricka lite kaffe och läsa New Moon...

Idag är en dag, vilken dag är inte en dag? Idag?

Nu vet jag hur man tar bort ett inlägg. Pinsamt att det tog mig fjorton ineffektiva minuter att ta reda på det! (Ännu mer pinsamt är det att jag bara ljuger när jag skriver det, jag vet fortfarande inte hur man gör. Jag vill inte ens komma på hur man gör eftersom jag tycker att "gg" inlägget numera hör till bloggens historia! Anledningen är alltså att jag inte vill, inte att jag inte kan!)

I alla fall. Tänkte bara uppmuntra alla tjejer till att aldrig skaffa snarkande pojkvänner! Min är fruktansvärd (vad gäller det). Jag somnade sju i morse efter att ha försökt slå honom ur sina snarkningar! Efter att ha gjort det i närmare tre timmar tar jag inte så mycket hänsyn till att han kanske faktiskt får ont, vilket han inte fick eftersom han inte ens minns det...

En annan rolig grej som hände igår var när Mathilda gång på gång sms:ade mig och skrev "jag kan inte andas". Jag visste att hon var med Anders så jag frågade honom hur det var med henne och han skrev samma sak: "hon kan inte andas". Jag vände om för att ta mig tillbaka till dem men när jag väl kommit på min buss så fick jag ett sms där det stod att hon andas utmärkt och att hon är och betsäller öl. Mathildas tanke var att skriva: "jag kan inte sms:a", vilket hon uppenbarligen inte heller kan... Sedan antar jag att hon och Anders tyckte det var kul att driva med mig eftersom han skrev samma sak. Minuspoäng till dem båda!

Jag har kommit till insikt och det suger: jag måste klippa mig...



// Mika


gg

http://www.tackfilm.se/?id=1278886495093RA67wre

Okej, hur tar man bort ett inlägg? hahahaha

// Mika

two days in a row

Igår var vi hos Marcus. That's it!









Här kommer två bilder på Yammi från i torsdags. Jag och Anders var över hos henne och åt lite smörgåstårta med hennes goa släkt och Jennifer!




Nu skall jag få liv i min pojkvän så att jag äntligen kan dra till jobbet!

// Mika


Jag borde verkligen verkligen inte

Jag har bråttom! Har varit dålig uppdatering från mig idag eftersom jag jobbat hela dagen och bättre blir det inte! Nu skall jag iväg och knö med tolv andra människor i Marcus lilla etta. Inte helt fel! Bildbevis på det kommer imorgon, antar jag. Som sagt, jag borde inte skriva utan göra mig iordning, jag ska vara hos Marcus för en timme och fyra minuter sedan. Det löser jag utan problem!

// Mika

I Sverige är klockan halv fem på morgonen...

Jag kom precis hem från några härliga timmar på stranden. Glömde ta med mig vatten så jag känner mig helt yr nu. Vet någon om det är farligt att dricka vatten som innehåller klor? Det är en relativt hög dos i vårt kranvatten så jag börjar känna mig lite smått orolig... Trots att vi kokar det innan vi dricker så smakar det konstigt. Om någon professor inom detta område råkar ha vägarna förbi min blogg så hade jag varit tacksam för ett svar.
Nu får ni äntligen ett ansikte på vår käre chafför, Charlie
Petra
Oscar

Imorgon är vi helt lediga från skolan så ikväll blir det party :)

//Linnea

Underbarnet i mig

Jag hittade passande nog en lista på yrken som skulle passa mig bra (enligt någon undersökning jag gjorde när jag gick i nian, inför gymnasievalet). Jag håller på att kvävas bara av att titta på den...

Kapellmästare
Hästmassör
Zoolog
Genetiker
Trädgårdsingenjör
Farmakolog
Mikrobiolog
Fysiolog
Biolog
Ekolog
Botaniker
Viltmästare
Farvaltare (lantbruk)
Fiskeribiolog
Jägmästare/skogsvetare
Livvakt
Naturgeograf
Transportledare
Mationsledare
Molekylärbiolog
Limnolog
Ordningsvakt
Fritidspedagog
Lantbrukskonsulent
Argonom

Jag förstår inte varför allt handlar om jord- och lantbruk?! Det som lockar mest på listan är livvakt och det har jag inga större planer på att bli. Jag kan sätta en peng på att jag när jag slår upp dagboken som innehåller den här listan om trettio år så är jag säkert något av det som står i den, typ botaniker....

Jag har också hittat massa gamla berättelser som jag skrev när jag var mindre. Jag hade två olika stilar när jag skrev. Antingen så byggde jag upp allting på ett bra sätt och beskriv detaljerat miljön och karaktärerna så att det blev en bra historia. Alla de berättelserna slutade på samma sätt; att någon slog huvudet i nattduksbordet och vaknade ur en dröm. På så vis slapp jag avsluta berättelsen på ett vettigt sätt, det är ju ofta slutet som är svårt att få till då det skall snyta ihop allt.
De andra berättelserna handlar om att den som berättar dör.

Det roligaste jag hittat idag är när jag skall förklara hur människor med glashjärtan är (?) och jag på fullaste allvar använder mig av ordet "klarglast". (Ta hänsyn till att jag inte alls var gammal) Haha!

Idag fyller Yammi år och lite senare skall jag dit! Hon sa att Greven och Grevinnan från Tjörn var välkomna, jag antar att det är jag och Anders...


Jag fotade Yammi någon gång i våras!




Hon är ju inte lite snygg...

// Mika

Follow through

Idag har det varit en riktigt lång dag. Vi har gått runt på SBCC och fått en mängd information om allt som rör utbildningen och skolan. För er som inte vet så ska jag plugga "Film- and Video Production" det här året. Det har alltid varit en dröm att få jobba inom film och jag kände att det här var en bra start. Just nu låter många saker på schemat som rena kinesiskan för mig men det ger sig väl. Jag är inte alls nervös, inte alls...
Imorgon ska jag skriva upp mig så att jag får beachvolleyboll på schemat. Det är här jag hör hemma :)
Jag och Sara, (förvirrade newcomers med namnskyltar;)

// Linnea

Den mest hatade personen på jorden fyller år

Grattis till en värdelös ålder Linus, nitton!


Limp med sina hundar (denna kameran är kass på riktigt)


Han älskar att ta bilder på sig själv:)


När jag fyllde arton ritade han en teckning till mig så han kanske inte är den mest hatade personen på jorden när jag tänker efter:)

// Mika

Mitt liv är helt totalt super planlöst!

Nu har jag gjort allt, precis allt som jag någonsin vetat att jag skulle göra. Jag har tagit studenten och efter det har jag aldrig haft något planerat. Det sista som varit planerat för sommaren var att vinka av Linnéa och nu när det är gjort har jag inga planer. Mitt liv är helt totalt super planlöst! Jag börjar gilla tanken på att det är det! Så nu tänker jag ta tag i mitt rum, det är projekt nummer ett. All skit skall ut och lite nytt skall in. På måndag börjar jag jobba (nästan) heltid på Ica (räknas inte som en plan) och det tänker jag göra hela hösten. Till våren skall jag göra något annat, att komma på vad är projekt två. Just nu har jag inget behov av att göra något annat än sitta här och lyssna på musik och tänka att hela mitt liv ligger framför mina fötter! Idag är jag glad över det, imorgon har jag ångest över det. Haha!



Av någon anledning har jag bara sprungit runt med ny musik på iPoden. Nu har jag i alla fall lyckats få in hela mitt iTunes bibliotek och igår kom jag in på The Tough Alliance album och det är äckligt att människor kan göra så bra musik! I do not get it! Jag har svårt att välja en låt men har gjort det i alla fall. Ett randomval som man säger:)

The Tough Alliance – A New Chance

För er som bryr sig skall jag ut till mitt gamla stall idag och röja bland gamla saker! Det är vad som står på schemat!

// Mika

San Pascual Street

Det är så mysigt att bo nio personer i ett hus. Det är alltid rörelse och människor överallt. Jag borde kanske bo så här hela livet ut och aldrig åka ifrån Kalifornien. Det känns som att jag hamnat bland sportiga människor vilket är helt perfekt. Alla är uppe tidigt för att springa en runda på stranden innan frukost. Jag kan inte förstå att vi bara har varit här i tre dagar... Det känns som en evighet och det har hänt så mycket.
När jag skypade med Mika imorse visade jag henne solglasögonen som jag köpte på flygplatsen i New York. Hon bröt ut i gapskratt när jag hon såg dem.. så nu har jag bytt till en mindre storlek. Bättre Mika???
Sara tar död på mig... (genom att vara inne en evighet i varje klädaffär)
Vi åt yogurtglass på Pinkberry
Sjukt gott
Nu har vi ätit middag och ska iväg på kvällsfika med killarna som erbjöd sig att köra oss igår utanför mataffären.. :)
//Linnea

"She's another's destiny"

Donkeyboy svek inte! Även om Ambitions inte var den bästa låten live så rös jag när den spelades. Jag ringde Linnéa mitt i den, eftersom hon är den och det enda jag tänker på när jag hör den. Men hon svarade inte...
Jag är trött och orkar inte skriva något (det förvånar mig själv att jag faktiskt skriver det här inlägget nu, precis efter att jag kommit hem. Men eftersom jag ändå sitter vid datorn så...)


I morse sms:ade Yammi mig och sa att hon ville äta det här idag. Jag kan namnet på det egentligen men just nu står det helt still i mitt huvud. Jag lyckas inte googla fram det heller. Pinsamt!


Kaaaaaffemys :)


Pj sa hej och lite till


DONKEYBOY


Min kamera ville inte sammarbeta...


Yammi<3


Yammi fotar väldigt bra:)

Och just det! Min mobil går inte att ladda! Haha, det är någon grej som alla mina mobiler kör med. Det var en kille på radion som trodde att alla företag som tillverkar pennor har hemliga civilklädda personer ute på olika arbetsplatser, skolor och andra ställer för att sno åt sig pennorna så att de kan sälja fler. Man börjar ju undra med tanke på den takten som pennor försvinner i. Lite så känns det med mina mobiler...

// Mika

"Donkeyboy is gonna play"

Jag förstår verkligen om ni som läser vår blogg tycker att Linnéas ointressanta inlägg från Santa Barbara bara är i vägen! Jag jobbar på det men kan tyvärr inte göra så mycket åt det för stunden, mer än att sticka in mina inlägg om Ica, hästar och livet i Backa emellanåt. Jag förstår mycket väl att det är mina uppdateringar man längtar efter...

Ikväll drar det så kallade Kulturkalaset igång här i Göteborg. (Linnéa inse vad du missar!)
Nu skall jag in till stan och äta lite med Yammi och Larne. Vädret är på topp, säkert bättre än i Kalifornien. Så onödigt att åka ändå dit bort när Donkeyboy spelar här ikväll!

(Jag har nog aldrig skrivit ett tråkigare inlägg, nu måste jag springa till bussen!)

//Mika

Genom eld

Ni kan inte förstå hur bra jag har det här borta. Det går verkligen inte att beskriva. Jag har knappt haft tid att sitta inne vid datorn så det har varit lite torrt här på bloggen. Igår tog jag med mig min kameraväska men glömde kameran, haha lyckat! Idag har vi anmält oss på skolan (signerat drygt 20 papper) och kollat runt lite på skolområdet. Därefter gick vi rundtur på stan och åt amerikanska hamburgare (lite av en besvikelse eftersom undersidan var iskall?) Alla människor är oerhört trevliga här. Om man sitter på bussen pratar man garanterat med främlingen bredvid.
Här kommer äntligen lite bilder!
min gata
Vår uteplats
Ett stökigt rum... Som ni ser har vi en dörr som leder ut på altanen. Riktigt härligt!
Vi har slått ihop våra garderober i en walk in closet.. det finns hur mycket som helst att välja mellan :)
Sara och Shannan
campus
Petra laddar inför vår storshopping
Vi var riktigt nöjda med oss själva när vi hade handlat klart alla varor. Det återstod bara ett litet problem.. Vi hade ingen aning om hur vi skulle lyckas få med oss allt hem. Det var omöjligt att bära med sig allt så tillslut ringde vi en taxi. När vi stod och väntade träffade vi några svenskar som erbjöd sig att köra hem oss.. flyt!
// Linnea

"Jag går upp halv åtta och sätter degen"

För en dryg vecka sedan annordnade jag och Mathilda en middag för en ganska så random blandning människor, fult uttryckt. Haha! Här kommer i alla fall lite bilder från den kvällen. Jag och Mattis lagade mat heeela dagen så när kvällen väl kom var vi helt slut... Men maten blev kanon och vi lyckades ändå tagga till och ta oss ut på stan:) Lyckad kväll om jag får säga min åsikt och det får jag eftersom det här är min blogg!


En del av maten:)


Vi värdinnor!


Linnéa, Simon, Ivan och Linnea!


Pj och Anton


Jempa:)


Några glas senare


Bruuudar


Jag och Ivan


Skööööön


Fråga inte ens.


Bye bye

// Mika

Kvällsbio i regnet är fett nice!

Igår var jag på bio med Simon och Ivan. Predators blev det, riktigt impulsivt val (var tvungen att kolla upp namnet på filmen nu eftersom jag glömt det, haha). Trailern gör ett mycket bättre intryck än filmen. Själva storyn var ganska bra men när filmen var slut var det fortfarande tusen frågor som inte fått svar. Det lär komma en tvåa, den slutade på ett uppebart "det kommer en två"-sätt. Det var också lite för mycket datorgjorda monster för att det skulle kännas verklighetstroget (vilket det säkert inte skulle göra). Vitsen med skräckfilmer, enligt mig, är att man skall bli rädd. Jag är inte rädd för att det skall dyka upp en robot i mitt hus och slita mina inälvor ur mig. Dock hade jag blivit riktigt skraj om det hade hänt! Ingen höjdare men en helt okej film på bio, hade nog inte gillat den hemma i soffan!
Vaknade i Ivans vardagsrum i morse. Vi såg en skitkass film på tv när vi kom hem igår och lat som han är väckte han inte mig utan gick upp till sitt rum och la sig. Tur var det att han jobbade ganska tidigt så att jag ändå var hemma hyffsat idag:)
Jag kom nyss hem från stallet! Det ösregnade idag igen så jag och Sara tog oss en promenad med Zacke istället för en ridtur! Nu skall jag dricka kaffe eftersom jag köpte mjölk på hemvägen! Någon gång i natt kommer det trilla in en glad pojkvän här som varit på Ingrosso! Det ser jag fram emot!

// Mika

Framme i Santa Barbara

Äntligen är jag här! Jag vaknade upp i min nya säng, i mitt nya hus, i en ny stad, i ett nytt land, på en ny kontinent av att främmande personer pratade i köket. Det har inte börjat kännas verkligt ännu. Det är synd att jag glömde kameran när vi var och utforskade stan. Vi har haft en helt underbar dag. Jag är redan förälskad i Santa Barbara!
Det var en sjukt lång resa igår. För det första avskyr jag att flyga. I början satt jag på spänn hela tiden och lyssnade efter konstiga ljud. (konstigt ljud=motorerna har gått sönder) Flygrädsla tror jag det kallas... Eftersom jag inte lyckades somna på något av planen var jag vaken 27 timmar i sträck. Det gick verkligen inte att tänka i slutet.
Vi åkte från Arlanda kl 9 på morgonen och mellanlandade i New York. Där gick vi igenom flera säkerhetskontroller och fick checka in resväskorna på nytt. Vi väntade på flygplatsen några timmar innan vi klev på planet mot LA. Det var stört varmt när vi klev på, planet kunde lika gärna varit en bastu. Tillslut bad piloten alla passagerare att gå av innan starten för att planet behövde kylas ner. Vi blev två timmar försenade. Väl framme i LA tog vi en bil direkt till Santa Barbara. Jag hade sett fram emot den här bilfärden hela resan men vi hann inte lämna flygplatsen innan jag hade somnat.
Här är lite bilder från planet. (Korten på oss är inte okej så ni får bara se vad vi åt ;) Saras naglar var snyggast så hennes händer fick vara med på bilderna.
Vår frukost på planet??? Vi trodde att det var ett skämt först.
Middagen var godare :)
Egen mini-TV
Den äckligaste korven jag någosin ätit.
Imorgon lägger jag upp lite bilder på mitt nya hus :) Måste sova nu.

// Linnea

Nu är hon framme!

Klockan nio i morse var en trött Linnéa framme i sitt nya hus i Santa Barbara. Efter att ha rest ett dygn var det sova som stod först på schemat, vilket var passande eftersom det var natt i Kalifornien då! Nu väntar jag spänt på att hon skall ladda upp lite bilder här på bloggen när hon vaknat (och hunnit ta några) så att vi kan se om hon verkligen hamnat i paradiset! Skönt att resan gick bra:) Jag är inte alls avundsjuk på henne!!!!!!!


Eftersom vi var tre i baksätet som ville lyssna på samma musik blev det här lösningen!

På hotellet!

Tjejen med koll tjeckar in!

Linnéa med sina nya roomies, Petra och Sara:)

Party med Felicia i bilen på väg hem!

Vi lämnade Arlanda med strålande som och vi tänke att det var onödigt att åka ändå till Kalifornien för att få sola. Men så kom vi hem till regniga Götet och ångrade att vi inte hoppas på planet vi med!

// Mika

Detta fält måste fyllas i

Det var inte längesedan det inte ens var en plan och alldeles nyss var det en hel sommar kvar tills hon skulle åka. Nu är det idag och imorgon är det den sjätte. Jag kan inte fatta att Linnéa flyttar till USA imorgon!!! Tänk då vad lite hon måste förstå det... Jag har hela tiden tänkt att det är många dagar kvar men det är det inte riktigt nu. En, för att ljuga och knappt en för att vara exakt. Idag åker vi till Stockholm eftersom hon flyger därifrån. Det kommer bli en lång vaken natt så att Linnéa, som är flygrädd, kan somna utan problem på flyget imorgon bitti. Nu väntar en lååååång och mysig bilresa med Linnéa och hennes familj!

Det blir en osminkad morgon på flygplatsen imorgon! Även om det kommer vara ledsamt just då så känner jag just nu sjukt mycket glädje för hennes skull. Hon kommer att ha världens år där borta och jag kommer ångra att jag skrev det här! Later! :)

Jag tror vi är bäst // Mika

Många avsked

Idag har det varit panik för min del. Jag vaknade i lägenheten 4 timmar senare än planerat. Att Mika inte går upp när klockan ringer är ingen nyhet precis. Hon är verkligen döden själv när hon sover. Jag hann med några snabba ärenden på stan, åt sushi till frukost(??) med min kära syster och sedan åkte vi hem till kaoset. Kläder och saker överallt. Jag ska åka imorgon, vara ett borta ett år men kan ändå inte planera bättre! Jag är fortfarande inte klar med packningen!
Middagen med familjen

Några konstiga killar kom på besök och sa hejdå... jag förstår inte riktigt varför jag kommer sakna dem så mycket! ;) / Linnea

"Mika, du är den jag kommer sakna minst"

Igår var det den internationella "Mika och Linnéa"-avskeds dagen! Vi var ute och åt och under middagen pratade vi mest om framtiden. Vi kom inte direkt på vad vi vill göra med våra liv men vi kom på en hel del vi inte vill göra, så det känns bra att ändå ha lite koll! Efter det stod vi inne på 7eleven i en evighet för att vi var sugna på något men visste inte vad. Det blev inte så mycket med det utan vi drog oss och det slutade med att jag drack te och Linnéa vatten. Vi sov i stan eftersom vi tänkte äta en mysig frukost på Le Pain men båda verkade prioritera sömnen så vi sov bort hela morgonen! Nu har jag varit hos min häst och skall iväg till jobbet! Ikväll blir det släktmiddagsavsked hos Warvnes!







// Mika

Packar

Snart lämnar jag Sverige för USA. Det ligger saker utspridda i hela vardagsrummet. (Jag har inte köpt någon resväska än)... I förrgår var jag hemma hos Simon på avskedsmiddag. Det känns verkligen konstigt att jag inte kommer att vara hemma hos honom på väldigt länge.  
Amanda 

RSS 2.0