Gör inte vad jag borde göra.

Efter en helg utan minsta tanke på skolböckerna borde jag vara nergrävd i dem just nu. Men så är inte ritkigt läget. Isa är på föreläsning och tills dess att hon kommer hem så att vi kan äta ihop lär jag inte slå upp någon bok.

 

Jag har varit runt alldeles för mycket på facebook idag och konstaterat två saker. Jag vet att det är abosolut förbjudet att kalla oss för "Btg" men jag gör det ändå eftersom jag inte vet hur jag annars skall prata om oss. Det första jag har konstaterat är att jag saknar er. Jag längtar till sommaren när saker och ting kommer bli lite mer som vanligt än vad det är nu när vi ses någon enstaka gång i månaden. Som tur är har jag Linnéa i staden där jag bor.

 

Det andra konstaterandet handlar om att jag tror att vi är bäst. Jag tror verkligen det. Antagligen tror många att de har det bästa och det är fine, det bryr jag mig inte om. Det betyder inte att vi inte har det för det. Ibland önskar jag att vi alla var i Lund och fick uppleva samma saker. Sedan slår det mig att vi skall vara på olika håll och leva olika liv.

 

Btg är mitt gäng, det låter som lågstadiet men det är det inte. Vi har gångavstånd till varandra och fotboll, grillkvällar och promenader är det som har fört oss samman. Vi har något unikt som är få förunnat, så mycket kan jag vara säker på. Det är en ball känsla, att ju längre bort vi kommer från varandra, desto mer älskar jag er. Jag hade kunnat skriva hur mycket som helst, som faktiskt hade varit roligt att läsa, men jag måste ta tag i mitt liv och göra annat. Ni är i alla fall de bästa jag har:) Hihihihihi

48 timmar i Lund.

Jobb med skönaste sittningslaget, världens bästa kompis födelsedag, världens bästa bror och "syster" på besök, världens absolut skönaste Isa, världens bästa Rosanna lite för långt bort och grillning med den bästa korridoren. Världsklass helt enkelt! 
//Mika

Tisdag, morgon, Lund.

Morgonsms:

"Godmorgon! Mellan kl 09.00-09.15 kommer frukost vara uppdukat
på châteauens 6 vånings vänstra flygel. Det bjuds på en enklare måltid
bestående av kaffe, mackor, keso(?), havregryn och halvt färdigkokta ägg.
Anmälan sker senast 09.14 genom att meddela kocken.
Vi har även väckning som kommer ske om 15 min!"


Nu har vi diskuterat frukostens betydelse och kommit fram till att den inte har så stor betydelse för någon av oss om vi får säga vad vi anser (betydelse i den bemärkelsen att kroppen fysiskt klarar av att ta sig igenom dagen utan den, inte betydelse på det sättet att den inte betyder något). Jag älskar frukostar för att de är så chill. Jag kan längta efter en mysig frukost redan när jag går och lägger mig kvällen innan. Jag försökte förklara för Isa, som inte alls förstår poängen med frukostar, hur idylliskt det är i mitt huvud att gå upp tidigt och sitta i en stor tröja och dricka kaffe och bara prata om ingenting. Jag har våren på mig att lära henne tycka om frukostar. Tills dess att hon gör det kan jag bara tacka henne för att hon försöker. För att hon går upp på morgonen och dukar fram allting och sedan håller mig sällskap så att i alla fall jag får känna på vardagslyxen.
//Mika

Borde verkligen plugga så därför skypar jag med Yam istället...

Wooooooooop en Luleåbo och en Lundabo, jag längtar tills vi ses igen:)
//Mika

Borde verkligen plugga så därför lägger jag upp lite mobilbilder ist..

Looooove!!! // Linnea

Ifall att ni undrar...

Ibland tabbar man sig och får skylla sig själv när saker inte blir som man tänkt. Ibland tabbar man sig inte men trots det blir saker inte som man planerat.

 

Förra terminen läste jag en översiktskurs i psykologi.

 

Den här terminen skulle jag läsa en kurs i antingen socialpsykologi eller kriminologi.

 

Men så blev det något sådant där härligt  "tekniskt fel" när jag skulle tacka ja till min plats. Ni vet, ett sådant fel som ingen i hela världen kan hjälpa. Så jag tackade inte ja.

 

Istället fick jag efteranmäla mig på det som gick och är numera filosof inom praktisk filosofi. Det kändes till en början som ett ritkigt bottennapp men visade sig vara långt över förväntan och nu är det ritkigt roligt.

 

Under en av veckans föreläsningar fick vi lära oss det här (för att ni skall få ett hum om vad det handlar om):

 

* Definiera/förlöara "absolut fattigdom".
* Tesen om ansvar för handlingar snarare än undanlåtelser.
* Singers argument för att vi har en moralisk skyldighet att hjälpa folk som lever i "absolut fattigdom".
* Invändningar mot Singers position.

 

Det här är förresten det mest strukturerade jag stött på hittils i den här kursen och det är ritkigt roligt!

 

//Mika

När städa inte är prio nummer ett.

Idag hade jag en sen föreläsning så jag tänkte att jag skulle städa på mitt rum innan. Problemet var att det var alldeles för stökigt. Eftersom jag sitter halva städtiden framför datorn var det inte så konstigt att jag spillde mjölk över den när jag städade, facebook:ade och åt frukost på samma gång. Jag kanske inte är en sådan wonder woman som jag tror att jag är. Mjölken var i alla fall droppen för min kassa städning, jag gav upp.
Istället hårtorkade jag datorn lite (den slocknade efter att mjölken spridit sig över tangentbordet). Linnéa har lärt mig att hårtorka sådant jag spiller vätska över (kameror, mobiler, datorer) och det slog mig idag att det är förvånandsvärt att det faktiskt fungerar med tanke på att hårtorken blåser mjölken längre in i datorn (i det här fallet). Blåser man riktigt länge kan jag köpa att all vätska kanske avdunstar men så länge blåser jag inte. Idag blåste jag tills dess att jag inte såg mjölken längre, det man inte ser har man inte ont av, right?
Det blev tjatigt och konstigt att skriva om mjölken. Jag hoppas ni förstår, det är viktigt för mig att ni gör det.
//Mika

Fullspäckad (Fullpackad? Fullplanerad? Full? Packad?) helg.

Som alltid har studentlivet mycket att erbjuda men konstigt nog är sömn inte en av de sakerna. Efter tolv timmars jobb i lördags lade jag mig i sängen medveten om att jag skulle upp knappt fyra timmar senare. För att göra vad? Fiska givetvis! Det är så vi studenterna får det att gå runt, vi fångar vår egen mat. Dock gick det inte riktigt som planerat så det blev den dyraste fisken jag någonsin "köpt". Sju timmar till havs med Calle och Angelica var bra terapi för själen. Trots att det var polarvinter och vi var påklädda med fem lager så kändes det att våren var på väg när solen lös oss i ansiktet:)
//Mika

Ni som inte har hört den här borde skämmas! Eller i alla fall lyssna på den:)

//Mika

Nu jäklar

Det bästa med att skriva blogg är att man kan gå tillbaka och se vad man gjorde för exakt ett år sedan (eller någon annan dag). Jag är garanterat den som uppskattar min egen blogg mest och ingen får nog mer inspiration från den än vad jag får.
Men ändå så vill jag skriva för att andra läser, givetvis. Annars hade jag kunnat skriva i min dagbok som jag har under min säng. Jag tänkte häromdagen att jag vill att våran blogg är något man läser till kaffet som man tar i pluggpausen. Jag själv har en sådan blogg, varje gång jag kommer på att jag inte kollat in den på länge så blir jag överlycklig. Det går också bra att vara en blogg man läser på morgonen innan man börjar plugga. Man behöver faktiskt inte ens vara aktivt pluggande för att få läsa, bara kaffet är med i bilden. Sådär mysig mysläsning.

 

Men så slog det mig. Jag har ingenting att skriva om.

 

Helt ärligt så var det mycket lättare när jag jobbade på Ica och spenderade tiden utöver jobbet i stallet. Det hände hela tiden saker som var värda att dela med sig av då, saker som var så meningslösa att de blev dagens vitkigaste. Nu, utan Ica, händer det inte lika mycket skrivvärda saker.
Fast nu ljuger jag lite, för det finns ingenstans det händer så mycket som det gör i Lund. Men de där dagliga missförstånden vid kassan som får en att undra varför man jobbar där finns inte längre kvar i min vardag.
Jag får jobba lite på att försöka hitta saker att skriva om. Att skriva om vad jag ätit och har på mig intresserar mig inte.
Men för att ändå göra det så har jag haft på mig den här ansiktsmasken a la blåbär. Det står på förpackningen att även om den ser jättefin ut och luktar väldigt gott så får man inte äta den. Nooooooo, tänk vilken 2in1-grej det hade varit annars!

 

Jag har ingen aning om varför rubriken är "nu jäklar"? Det var ju inte så mycket tagg i det här...

 

//Mika

LUND

Här är en liten blandning av bilder från lund.. Vill aldrig åka härifrån
Kör
De Man
Bang
Gooosi
gbg nation
efterfeest hos linus och adrian (classic)
sara och jag vinner bp som vanligt
trygve förlorar som vanligt...
jag och sara vinner (igen)
sthlm-nations egen bar (det finns riktigt en riktigt nice film från den här kvällen som kommer upp snart....)
Liiinus :)
// Linnea

Nu är vi där igen

Där, där det inte finns någon tid för att skriva ens ett ynka litet blogginlägg. Jag har mycket att berätta om, det har hänt både det sjukaste och det näst sjukaste. Hälften av er skulle falla av stolen om jag skrev om den senaste tiden. Men tyvärr så hinner jag inte dela med mig. Just nu är jag inne i ett pluggpass som består av 55 min effektivt pluggande följt av 5 minuters paus. Sedan på't igen. Så var planen i alla fall. Det verkar snarare som att det blir två timmar plugg och en kvarts paus. Intressant va? Så nu vet ni att klockan 17.22 går jag på min nästa pluggfria kvart. Det kan ni ju tänka på, eller inte. Nu drar Isa i mig, vi måste fortsätta.
//Mika

RSS 2.0