För er som undrar

hur livet är i Santa Barbara så kan jag glädja er med att den skrivande halvan av bloggen snart är där och kan uppdatera. För övrigt är Linnéa i Mexico denna veckan!
//Mika

Heeej Yammi!

Jag förstår inte hur en snabb fika vid fem kan göra att jag är hemma strax innan nio? Jag missade att träna med Simon men köpte godis istället så det jämnade ut sig. Idag har jag äntligen träffat Yammi! Det var så längesedan sist så jag har glömt när det var, på riktigt...:/

 

Jag har köpt en mugg till min farmor ur serien "Fika med Farmor". Jag hittade också en jättego mugg som jag tänkte ge till Linnéa någon gång men nu när jag provdruckit ur den tror jag att jag behåller den själv:
"dear God,
all I want
is a facelift
and a fantastic
sexlife,
that's not
asking too
much, is it?"

 

Så står det på den men det var inte därför jag köpte den. De andra muggarna lät inte bättre.

 

Nu tar jag mig igenom ett högskoleprov som uppvärmning inför lördag. Har aldrig kastat en blick på ett innan så det kanske är på tiden. Det känns som att sitta och plugga och mumma vad jag gillar det! Haha, konstigt men så är det:) Har också fixat det sista inför resan till Linnéa idag, om fem dagar åker jag, hihihihi:)

 

//Mika

True story:)



// Mika

Trash in the wood

Idag tog jag en promenad men min kamera och jag hittade min nisch:
// Mika

I Am Not An Island

Erik Hassle + Jocke berg och Martin Sköld (Från Kent) = Mariefred Sessions.

 

Det släpptes i onsdags och jag är inte besviken!

 

Vet inte vilket låt jag tycker är bäst så lyssna på alla:)

 

Erik Hassle – Are You Leaving

 

Jag vet inte hur man länkar ett album så det blir första låten:)
//Mika

 


Ett inlägg helt i min smak!

Tid. För två veckor sedan var livet såhär:
Och om två veckor är jag hos Linnéa i Kalifornien!
Det är fascinerande bara. Nu sitter jag här på min lediga dag efter en tidig frukost med Linn i stan. Jag gör en grym vårlista på Spotify, än så länge är jag uppe i två låtar (väljer med omsorg). Snart skall jag springa ner till torget och klacka om mina skor samt köpa mjölk till mitt kaffe. En ny kombination av sysslor som måste testas!
//Mika

Plugga plugga plugga plugga plugga

Just nu är jag i full gång med att försöka komma på hur mitt liv skall se ut efter sommaren. Jag vill slita mig från Ica innan jag tröttnar och så längtar jag efter att få börja plugga! Att få sitta uppe halva nätterna och jobba på någonting som intresserar mig. Jag känner att jag vill ha en utmaning! Så det är vad jag jobabr på! Men så hittade jag det här som jag skrev förra året:

 


"Haha insåg just att livet kanske inte är så bra! Kemi/biologi prov på över hundra sidor på tisdag (skrivtiden är på tre timmar), en kemilabb som ska vara inne ikväll som jag inte börjat på, matteprov på fredag, en 15 minuter lång redovisning om GI-metoden på biokemisk nivå imorgon, nationella i engelska imorgon, tyskaredovisning om boken vi läser på tyska samt att jag skall hålla en diskussion på 20 minuter med Linnéa på tyska på måndag, svenskatalet ska skrivas innan fredag och hållas på måndag, tre analyserande uppsatser i svenska ska in nästa vecka,helgen ska spenderas i skolan, nu inte bara söndag utan även lördag 9-16.30. Dansföreställning nästa vecka med rep, dagligen. KILL ME KILL ME KILL ME. Haha :)"

 



Så nu är jag inte lika taggad. Eller? Joooooo, för jag tänker inte hamna i exakt det läget igen. Been there, done that. Jag orkar knappt läsa det. Det skall också tillägas att skolans planering inte såg ut så. Det är en av mina dolda talanger att lyckas klumpa ihop allt. Eller som man säger; skjuta upp saker. Hur som helst är jag uppspelt när jag ser alla möjligheter här i världen! Det finns så mycket jag vill göra att jag blir crazy! Helt makalöst crazy:)

 

//Mika

Jag hatar min dator

Min gamla, stationära låda som varit med några år för länge går mig på nerverna! För att redigera en bild måste jag radera en annan eftersom den är så full... Och nu har jag letat efter ett fotoalbum i 20 minuter och vet inte hur jag skall hitta det. Jag flyttar runt saker mellan hårddiskarna för att få plats så nu har jag ingen struktur längre. I-landsproblem jag vet, men just nu är det jobbigt. (Datorn, jag hatar inte dig på ritkigt)
Snabbt räknat så är jag uppe i 50.000 bilder och då gömmer sig säkert det dubbla på ställen jag inte hittar...

// Mika

Min mobil på fyllan:

// Mika

Excusez moi, ursäkta min franska! Los Alpres!

"Slut på all misär här.
Det är roligare att vara kär, roligare där.
Även om vi inte åker med Anders och Per (Rollinsnow),
finns det säkert på Langley någon trevlig resenär.
Mot Val D'isére det bär!"

 

Det sms:et från Linn satte startskottet för vår resa. Vi visste ingenting om någonting när vi satte oss på bussen. Det visade sig att vi var yngst och att vi därför skulle behöva byta buss två gånger på vägen. Första biten till Helsingborg gick fort. Innan bussen börjat rulla från Göteborg hade jag och Linn hunnit med att äta en av våra medhavda måltider. Vi lyssnade på musik, mest på Robyn eftersom vi bestämt att hennes senaste album skulle spegla vår vecka i Frankrike (Blev dock annan musik som gjorde det).
Första färjan mellan Helsingborg och Helsingör tar ca 15 minuter. Vi sprang upp, hällde upp kaffe och fyllde på med mjölk, sedan ropade tanten i högtalarna att det var dags att gå ner igen. Så vi hällde tillbaka kaffet och mjölkblandningen i termosen igen och öppnade den inte förrän sex dagar senare. Då var det inte drickbart. Men eftersom jag och Linn bara gjorde värda saker under hela resan så var det helt klart värt att ha med kaffe!
(Det är kul att jag tar på kort allt. Visste inte att jag hade en bild på det här när jag skrev det för två minuter sedan.)

 

Sedan satte vi oss tillrätta på bussen vi skulle sitta på i ganska så många timmar (dryga 20 i alla fall). Först lade vi in vårt handbagage på sätet och sedan stod vi där, i gången och undrade var vi skulle sitta. Ett handbagage var, det är ganska bra att följa den regeln. När vi trillade ur bilen utanför hotellet i Val D'isere hade vi förutom sju gemensamma väskor i bagageluckan sju påsar/väskor som handbagage. Helt crazy. Vi lyckades i alla fall få ordning på det hela och tänkte kolla på film. Men icke sa Nicke. Jag har aldrig kollat på film på min dator tidigare så jag hade inget program installerat för att göra det och så är jag inte tillräckligt smart för att i förväg tänka ut att jag skulle behöva ett. Så efter många om och men somnade jag istället.
Då passade Linn på:
Sedan var det dax för nästa färja. Då hade vi två alternativ: Det ena var att ladda ner ett program att se på film i. Det andra visade sig vara att köpa en film. Vi köpt Shrek 2.

 

Det var också under sträckan mellan färjorna, när vi åkte genom Danmarks åkrar, som veckans låt trängde sig på. Black Eyed Peas – The Best One Yet (The Boy) Vi hade ett magiskt ögonblick första gången vi hörde den.

 

Jag inser nu att jag inte kommer kunna skriva om resan såhär utförligt. Det hade blivit ett väldigt långt inlägg. Så jag byter tempo:

 

Liggbuss: Jag föredrar att sova sittandes när alternativet är att ligga packade som sillar (inte på alkohol utan fysiskt). Linn fick bokstavligt talat panik när det var dags att krypa ner i underslafen på övervåningen av bussen. Hon hittade inte sin plånbok som hon med säkerhet hade tappat någonstans under senaste stoppet. När jag hittade den åt henne fick jag höra att hon älskar mig. Det kändes att det verkligen kom från hennes hjärta.
Frukost i Schweiz:
Sjukt mysig stad. Sliten tjej.
Sedan var det inte så mycket mer med resan. Vi blev avsläppta någonstans och upplockade på samma ställe. Lite bökigt med all vår packning men faktiskt inte så illa som det låter.
Sedan kom vi fram till hoteller, Dolimites (vilket vi är grymt nöjda med!). Vi duschade och packade upp allting innan vi begav oss ut i byn i jakt på Joel, vår älskade Pj (inte den vanliga sortens pj) och Sofia!
Eftersom jag alltid skriver om hur stökigt det är på mitt rum måste jag få lägga upp den här bilden och visa att jag kan ha ordning och reda. Nu kanske det inte ser så mycket ut för världen på bilden, men det var det!
Nu hinner jag inte skriva så mycket mer. Haha, jag hann i alla fall med ditresan. Det är tur att jag skriver dagbok för det finns så många små saker man vill minnas men som lätt rinner ut ur hjärnan och hamnar i sanden. Veckan var hur som helst galet bra. Jag och Linn hade många magiska moment då vi var höga på livet. Jag kunde inte haft ett bättre resesällskap med mig. Det kändes om att vi var de enda turisterna som var där den veckan eftersom de vi umgicks med är säsongare. Det var skönt att ha veteraner på plats när man är två amatörer som vi! Och vädret; I have no words. Det var strålande sol varje dag! Vi kunde helt enkelt inte ha haft en bättre vecka!
Det är en lång historia som Linn och Sofia delar men den här mjölken följde med oss ut första kvällen och blev till drinkar!
Läget ser ut att vara mycket värre än vad det var. Jag och Joel (framförallt Joel) sa till alla att vi var syskon denna kvällen.
Sista dagen hade vi fotojoggning! Det var en fruktansvärt bra idé! Alla skulle vara så fula som möjligt sedan joggade (sprang för våra liv) vi mellan olika barer och shottade, alla med en kamera i handen. Jag och Linn tappade, av okänd anledning, bort de andra på varje ställe. Men vi sprang ikapp dem! Det var en minnesvärd eftermiddag!
Gött fläng med gött gäng!

 

I know you wanna kick in my ass because you love to,
everybody wanna kick in my ass because they love it to, 
I just wanna kick in your ass because i want to 
you know you know you know 
i wanna fuck you

 

Så tack för en helt awesome vecka, alla ni som tycker att ni har ett finger med i spelet! :) Man kan inte vara nöjdare än vad jag (och Linn) är!
Det var allt för nu!
// Mika

Aaaahhhhh

En blogg har man för att man vill att andra skall läsa det man skriver, antar jag. Eller för att man själv vill hålla koll på sitt liv? Jag har inte riktigt kommit på grejen med att ha blogg men nu vill jag helt klart skryta och det offentligt, därav ett blogginlägg. Jag har varit vaken i nästan tre timmar (det var det jag ville skryta om). Jag gick upp tidigt för att få gjort så mycket som möjligt och hallå, kan man annat än att älska idag? Det är så mycket sol ute att strålarna får slåss om plats på marken att slå ner i. Nu äter jag frukost, för er som undrar. Nästa gång jag skriver skall det handla om Alperna, jag orkar bara inte ta tag i det nu. Nu skall jag bättra på min bränna lite sedan skall jag städa mitt rum innan jobbet! (Det där med brännan skrev jag bara för att det lät bra, kommer alltså inte att ske). Jag tror även att det är dags för årets första joggingrunda utomhus idag! Man hinner med så mycket när man går upp tidigt! Säääg what vad livet är bra!
Den här bilden är inte från nu så det kanske blir lite fel men jag vill beskriva dagens väder med den. Och att det är en soft morgon. Bilden är från i torsdags morgon när jag satt på våran balkong, värmde upp inför backen och gillade livet. (Borde jag skiva att jag tycker om livet några gånger till så att ni förstår det?)
// Mika

Okej nu är läget såhär:

Jag gjorde precis något jättejättedumt (det var inte att tacka ja till jobb imorgon på min lediga dag). Jag är svag och jag skäms över det. Jag kommer inte våga berätta vad det är jag har gjort förrän den dimper ner i min brevlåda. Shit, jag trodde jag var starkare än såhär alltså...
// Mika

Okej, såhär är läget:

Jag har så galet mycket att skriva om min skidresa att jag inte vet var jag skall börja. Nu måste jag passa på att sova mellan jobbpassen så jag får försöka göra det imorgon.
Jag är tillbaka i verkligheten. Idag gick mina hörlurar sönder och jag var tvungen att köpa ett nytt busskort. Plus att mitt ansikte spricker varje gång jag ler, vilket inte ens är charmigt här hemma (bränd av solen). Jag har seriöst satt fyra klockor på ringning inför imorgon! Jag skriver om våran resa så fort jag får tid, om jag får tid innan jag jobbar ihjäl mig eller halkar på en isfläck:) Lite mycket att göra.
(Jag är verkligen inte alls deppig över att vara hemma. På riktigt alltså, inte deppig.)
// All yours Mika

Mest för att det är så enkelt

Bilder från backen igår! Vi har knappt varit här i två dagar men har hunnit med hur mycket som helst! Mer än att vi har det galet bra hinner jag inte skriva just nu:)
Starten på ett snöbollskrig.
Lunch i backen:)
Fortsättning på kriget
Joel försöker kväva mig, minns inte exakt varför nu.
Det här är sjukt kul. Linn droppade vinflaskan mitt i backen och fick köra störtlopp efter den. Haha.
För övrigt ser jag ut som en kräfta i ansiktet efter en dag i backen. Nu skall jag ut och bättra på det!
//Mika

Tagg tagg tagg tagg tagg tagg tagg tagg!

Efter att ha inventerat 443 olika godissorter (tillsammans med Pia men ändå) träffade jag Linn. Idag var hon ganska sur till en början men jag lyckades mjuka upp henne och sedan taggade vi som aldrig förr. För er som inte känner mig så älskar jag att åka buss, helst skall det vara långt. Jag är överlycklig över att Linn inte fick sin vilja igenom, vilken var att flyga till Frankrike. På fredag morgon får jag kliva på en buss som jag vet att jag skall sitta på i 27 timmar, det är lycka för mig.

 

Min packningslista:
En kopp
Dator
Linn

 

Jag har även uträttat ärenden åt Joel idag! Han befinner sig på plats nere i Val D'isere men hans favoritvax har tagit slut så det har jag köpt. Och gooooodis! Det har med andra ord varit ganska mycket Alpfix idag, vilket jag gillar.

 

En regel:
Det finns säkert många regler men jag och Linn har bestämt (innan det slog oss att vi har en dator och trådlöst internet på rummet) att det blir en facebookfri vecka. Det låter hur gött som helst! Frågan är bara om någon utav oss kommer smyga upp på natten och facebooka i smyg. Så beroende kan man väl inte vara, eller? Bloggning är tillåtet!

 

Ett problem:
Det största problemet för oss är att vi får frukost och en trerätters middag serverad varje dag. Vi har verkligen försökt undvika det (vi vill laga stenhård lasagne som tidigare år) men har inte lyckats. Idag slog det oss att vi kanske till och med kommer ha någon som städar åt oss, dagligen!

 

Trots det skall vi nog ha en bra vecka. För övrigt har vi delat upp packningen lite så att vi slipper konka på dubbelt; Linn tar med tandkräm och jag tandborste! Skönt när man är så tajta att man kan dela på allt:)

 

// Mika

"Du vet inte om det än, det kommer att bli du och jag tillslut"

Jag hade tänkt skriva ett jättebra blogginlägg men så insåg jag nu vad klockan är så jag struntar i det. Imorgon är min lediga dag, så jag tackade ja till lite inventering klockan sex på morgonen. Så om sex timmar minus sexton minuter går min buss! Fast det känns inte alls jobbigt, jag och Linn åker till Alperna på fredag så jag har massa lediga dagar framför mig!
'
Idag har jag suttit vid Linnéas köksbord och tagit kort på mig själv i brist på annat att göra. Hon var inte hemma?
För att skippa min fruktansvärt roliga sida så är jag där ganska ofta nu för tiden för att pussla ihop den gemensamma resan jag skall göra med hennes familj, och till viss del även Linnéa själv. Fast att jag satt och tog kort på mig själv stämmer...
//Mika

RSS 2.0