Isas försvar på förra inlägget:

Hon vill väldigt gärna att ni läser det här så att ni inte får fel bild av henne:)
//Mika

Strike a pose

Jag lämnade Erik strax efter klockan sex fast besuten om att jag skulle hem och plugga på mitt rum. Jag tänkte att jag skulle få mer gjort där än i skolan. Jag gjorde misstaget att kliva in i köket för att sedan inte kunna ta mig därifrån. Isa hade gjort iordning en pannkaka till mig, Panos skar upp melon och Martin visade norsk mjölkreklam på sin mobil. Dessutom så försökte Marika få till en 60-tals outfit till helgens fest och det slutade med att hon nu tvättar min klänning med rödvinsfläckar i en hink med Vanish. Hur skall man kunna motstå det? Vi satt runt köksbordet i närmare två timmar innan vi kom på att vi verkligen borde plugga, de flesta av oss.
Så... vi gick till Ica och köpte mjölk och cola och nu sitter vi här, flitiga, och studerar.
Även om våra konverationer går ut på att få sitt eget sagt snarare än att lyssna på andra så är det trevligt att ha sällskap dygnet runt om man så vill.

 

Jag har också hunnit med ett pass badminton idag. Det var svettigt och efter ungefär halva tiden så avancerade vi. Eriks rack (det är ett förvånandsvärt fult ord, har nog aldrigt tänkt på det innan...) gick sönder och som det teamet vi var så delade vi på mitt. Vartannat slag innebar en hel del rörelse på plan. Trots det så utklassade vi vårat motstånd.

 

Nu måste jag fortsätta att plugga för Isa frågade precis om jag var klar. Jag tror att hon är överkänslig (hon gråter till The Notebook) och störs av tangenternas ljud...

 

//Mika

Omtentaplugg

Det är så skönt att det är mina egna trogna anteckningar jag får slå upp ännu en gång för att plugga inför en omtenta. Det är så fint att jag kan lita på mig själv och på att det inför omtentan bara är att plocka fram mina exemplariska anteckningar och ögna igenom dem några gånger för att spika provet. Att misslyckas med en tenta en gång känns inte så tufft, speciellt inte nu när jag inte är ensam om att ha gjort det. Men att kugga samma tenta en andra gång känns fruktansvärt. Då blir jag ju aldrig av med den och det känns nu som att jag i det läget skulle börja fundera på om jag ärligt talat var för dum för att det skulle vara fysiskt möjligt för mig att klara den. Jag hade blivit rädd för att det inte skulle vara det. När jag går tillbaka till mina föreläsningsanteckningar (som förvisso skrivits under extrema förhållanden då tiden var knapp) förstår jag lite varför jag inte klarade förra tentan...

 

 

 

 

 

 

Varför kan jag inte bara anteckna normalt och strunta i ett stycke helt om jag nu inte fattar ens en hundradel av det som sägs. Det blir massa onödig läsning för mig nu om onödiga orelevanta saker. Jag måste ju ändå ta mig igenom 400 sidor i min älskade Passer and Smith så jag lär ju stöta på det där.

 

 

//Mika

Inget nytt, bara sanning

Fan i taket vad musik är det bästa som finns!
(Jag ser knappt vad jag skriver för min skärm är totalförstörd men jag hoppas att mitt budskap går fram)
//Mika


Medeldistributionstandardavvikelsen

När jag tänke en kurs i psykologi tänkte jag inte att jag skulle behöva plocka fram miniäknaren igen. Det är visserligen inte så mycket matte och det är inte i närheten av antalet formler vi hade på gymnasiet, men lite matte är det. Vi är inne i fem veckor med vetenskaplig metod och statistik. Trots att vi bara nuddar vid matematikens förtrollade värld så är jag glad, haha. Matte är kul (så länge man förstår sig på det).
Våra föreläsningar innehåller en hel del sk. huvudfotingar. Jag hade aldrig hört talas om begreppet innan men tydligen hör det lite till allmänbilningen att veta vad det är. Det är i alla fall de små gubbarna med ben och huvud.
Det absolut knepigaste med den här delkursen är alla långa ord och insnurrade meningar. Rubriken på inlägget är ett exempel. När jag hör en mening måste jag stanna upp och tänka på vad den betyder innan jag kan fortsätta, det går inte ritkigt automatiskt ännu. Men tids nog lär man sig kanske:) Nu måste jag fortsätta plugga. Sedan skall jag och Isa åka och handla mat. Det är så lyxigt för hon har bil:)
//Mika

Hur tänkte Mika nu?

Hon ville göra något vettigt av kvällen så hon stängde av datorn och gjorde lite te. Nu sitter hon i sin soffa igen med temuggen i handen och tittar på sin dator. Hon behöver ju den för att plugga. Det känns konstigt att starta den igen när hon nyss stängde av den. Just nu skriver hon det här i brist på annat att göra. Vad tänkte hon när hon stängde av datorn?
Skicka in ditt svar och var med och tävla om fina priser.
(man får inte använda sig av kränkande och/eller stötande kommentarer)

//Mika


Back on pluggtrack

Idag har varit en riktigt bra dag! Afrodansen på gymmet igår är nog inte riktigt min grej för idag kunde jag knappt ta mig upp ur sängen. Jag är imponerad av de människor som klarar av ett sådant träningspass och fungerar vanligt dagen efter. Nope, jag får nog hålla mig till pensionärsgympa om jag tänkt göra något utöver att springa...
Träning med Sara, plugg på biblioteket i några timmar och middag med Rosanna. Nu sitter jag i min soffa och borde plugga men känner jag mig själv rätt så kommer det inte bli så mycket med det ikväll. Jag har verkligen tappat disciplinen! När jag gick på gymnasiet var det inget snack om saken, plugget sträckte sig till långt in på natten. Nu tycker jag att jag skall unna mig både det ena och det andra. Å andra sidan så klara jag ju mig, det går ju bra.
Fast är det inte du som har omtenta på lördag Mika?
Må så vara men en omtenta måste man faktiskt testa på att skriva, livet blir lite mer lärorikt då:)
Det var alltså medvetet jag kuggade min sju kapitels tenta (närmare 400 sidor) så att jag måste skriva den veckan innan nästa tenta. Alltid kul att känna sig flitig!
Det har hur som helst gått för bra på de andra tentorna för att jag skall ändra min studieteknik och börja plugg i tid:)

 

Sjukt skön dag i alla fall. Jag älskar Lund.

 

//Mika

Freeeedag

Idag blev jag väckt klockan 06.20 och var påklädd för en morgonpromenad i Lund 06.30.
Så nu känns det som att det är lunchsdax.
Min föreläsning börjar klockan tio och nu innan dess skall jag packa min väska så att jag kan åka direkt till Göteborg efter att en slutat. Det blir en kort vistelse där; hem, äta sushi med Linnéa, fira Mathildas 20 år på jorden samt säga hejdå till Lucas. Tåget tillbaka till Lund går vid två imorgon.

 

Just nu lyssnar jag på den här låten:
Tegan And Sara – Back In Your Head

 

//Mika

Först var det idag, sedan 39 timmar och nu är jag bara helt lost.

Varje morgon ringer klockan strax efter sex för att jag skall upp och träna. Varje morgon vaknar jag strax efter nio. Varje dag har jag tänkt plugga hela efermiddagen och kvällen men måste istället knö in ett träningspass där eftersom jag sov bort morgonchansen till att träna.
Varje kväll hamnar jag i tv-soffan ute i vardagsrummet och det är alldeles för bra att bo i korridor för jag får inget pluggat. Jag har ingen annan att jämföra med men min korridor är en av de bättre i trakterna.
I tisdags skulle jag, Erik (till vänster), Rosanna (till höger) och Daniel gå på ett föredrag om Kärlek som hölls av bla K.G. Hammar. Det tog oss 40 min att gå dit och när vi väl kom fram var det fullt (populärt förederag). Så istället fikade vi, deppiga. Det hade varit så bra att få svar på om kärlek verkligen är nödvändigt samt vad det innebär att älska. För jag tror det var något sådant de skulle diskutera.
Fotboll på tv med korridoren. Tråkig match och vi diskuterade vårat julbord istället för att titta på den.
Eftersom jag och Rosanna inte ses så mycket så har vi börjat skypa. Igår fick vi en lite godnatthälsning innan sovdags. Det roligaste är att hennes webcam är så bra!
I förmiddags var jag på ett gympastång-pass på gymmet och det var fruktansvärt. Jag hade så mycket träningsvärk från igår att jag knappt pallade med uppvärmningen. Men som alltid kändes det bra efteråt:)
Jag och Andreas var en odiskad tallrik ifrån att gå till Ica och köpa godis men beställde istället hem frukt och gick på ett lite nyttigare alternativ, fruktsallad.
Nu skall jag sova, tjugo över sex är det väckning för då skall Martin och Andreas ut på sin "dagliga" morgonpromenad. Själv tänkte jag träna och efter det väntar en gemensam sk "mysfrukost".
//Mika

Jag får inte blogga

för det står en tapper krigare utanför min dörr och knackar för att vi skall iväg och träna. Det är jag tacksam för eftersom jag annars aldrig skulle gett mig iväg till ett smockfullt gym där Lunds alla studenter tränar klockan åtta på kvällen.
//Mika

BOMS- Boken om mig själv- Min bästa kompis

" Mika ä min bästa kompis. Jag kan prata med henne om vad som helst. Mika äter ofta hemma hos mig. Hon blir som ett äxtra syskon. Vi bråkar ofta. Vi kan bråka i flera timmar om en småsak.
Mika är en jordnära person. Hon är där när man verkligen behöver henne (som ett syskon). Många som är kompisar när dem är unga är inte det hela livet ut. Jag tror att vi kommer hålla kontakten. Jag känner Mika så väl att jag ser när hon juger. Vi är alltid med varandra på skolan. (nästan alltid)
Ja ja hon är världens BÄSTA kompis. " // Linnea

Shirt it up

En av mina favorit T-shirtar (för att göra det här till en modeblogg) är den på bilden nedan. Jag köpte den passande nog i USA under min senaste resa dit. Jag har kommit på att jag gillar saker med budskap, jag är verkligen en person som blir mycket gladare av att dricka mitt kaffe ur en kopp som önskar mig en trevlig dag, för att dra ett exempel. T-shirten är dubbelsmart då den stödjer Starlight,  Children's foundation. Det visste jag dock inte när jag köpte den. Jag rykte nog tag i den för att jag tänkte att jag kan bära den de dagar jag vill känna att det inte är hopplöst, ingenting är det. För en sådan sak kan verken jag själv eller någon annan människa övertyg mig om vissa dagar. Nej, en sådan sak måste jag läsa på en tröja:)

 

//Mika

Den här veckans låt

Jag brukar inte gilla låtar som bygger på namn men denna är grym!
//Mika

Anonyman talar ut

I måndags gick min morgonträning inte som jag tänkt. Efter föreläsningen lyckades jag övertala min anonyma träningskompis som bangade halv sju passet. Han gick med på att träna på ett villkor: att vi först gick till HM och köpte underkläder (och strumpor för min del). Det var kravet. Det blir lätt så bland studenter har jag märkt. När man väl kommit in i den onda cirkeln att köpa nytt istället för att tvätta är det svårt att komma ur den och man fortsätter att köpa nytt, eftersom det är så bekvämt.

 

Efter shoppandet delade Anonyman med sig av en av sina djupare tankar. Han funderar på om det är medvetet gjort att killar som i vanliga fall kan köpa en tröja i Small eller Medium kan köpa kalsonger i storlek Large. Han påstår det, att storlekarna på underkläder är mindre för att det inspirerar till att handla dem. Ingen kille känner för att slänga upp ett par Small på disken men att man känner att man nog skall slå till när Large verkar passa. Dock gör nästan alla märken såhär så det är ingen som säljer extra pga av det. Kanske att de få märken som har normala storlekar förlorar på det.
Jag sa att det är motsatsen som gäller bland tjejer, inte vill någon köpa den största storleken där inte...

 

Efter det bokade vi en tvätt-tid till killen sedan gav vi oss ut på en löprunda i Lunds morgonluft:)

 

//Mika

Går Mika i en grym klass eller var det en enkel tenta? Kan vara båda. Bra känns det i alla fall!


Can I take you, take you higher?

Nu har bloggens andra halva lämnat mig för den här gången. Det blev världens längsta långhelg ihop och hon har nu bott i min korridor en tredjedel av den tiden jag har bott här. Det finns alldeles för mycket att berätta så jag låter bli även idag. Nu skall jag sova så att jag kan hänga på låset på gymmet klockan 06.30 när de öppnar imorgon bitti. Livet hade inte behövt vara så tufft men efter förra måndagens fiasko när jag och Hugo skulle vara hurtiga utan framgång (för min del) så har jag inget val. Plus att det är kul att ha det gjort, haha.
En påminnelse till Mika: Det ät höst. Hösten är din favorit av alla årstiderna så upptäck den innan den är över.

 

Peace out
//Mika

Hej Linnéas mamma:)

Eftersom du klagar på att jag inte bloggar kommer här ett inlägg tillägnat dig!
På bilden ser du mig och Rosanna (min nya kompis). Ikväll skall dricka vin och dansa.
Vill också påminna dig om att din dotter tar ledigt från jobbet i två dagar för att komma hit imorgon och konsumera alkohol i tre dagar. Hoppas inlägget glädjer mig, det gläder mig i alla fall:)
Puss bästa A-K
//Mika

Öppna upp ditt fönster

Under ett av mina och Linnéas skype-samtal då vi mest bara spelar musik för varandra så spelade hon Maskinens "Krossa alla fönster". Hon fick mig att inse varför jag kände igen en låt första gången jag hörde den.
Maskinens låt är nämligen en "tvärtom"-version av en gammal Lisa Ekdahl låt som heter "Öppna upp ditt fönster". Texterna är motsatser och melodin är delvis den samma.

 

Maskinens låt:
Krossa alla fönster, slå in hans dörr
Låt honom veta, att inget är som förr
Säg som det är nu
Finns ingen väg tillbaks för nån som är en looser
Ett riktigt jävla as

 

Ekdahls låt:
Öppna upp ditt fönster, slå upp din dörr 
Släpp in ljuset och min älskling 
låt allting bli som förr 
Låt honom veta, än finns en väg tillbaks 
Låt honom veta, att han är den enda du vill ha

 

Sedan övergick vi till Ekdahls album som vi lyssnade på under mellanstadiet.

 

//Mika


RSS 2.0