Tillbaka i Lund, ja tack!

Man kan tänkas tro att jag skall skriva om min vecka i Alperna eller om att jag numera bor på gatan för ett kort tag men så är inte fallet. Alperna var inget märkvärdigt, inte alls. Att jag inte har någonstans att bo är en lögn och jag gillar inte att ljuga så därför skriver jag inte om det.

 

Vad jag däremot skall skriva om är det mycket speciella möte som idag ägde rum. Jag och min andra halva (som jag faktiskt har rätt att kalla henne, även känd som delägare till den här bloggen) möttes upp på ett cafe i Lund för att plugga. Det kanske inte låter så magiskt för er men det är det.

 

Under alla år jag har gått i skolan har jag pluggat tillsammans med Linnéa. Till en början hemma och i skolan men allt eftersom tiden gick tog vi oss ut i världen och slog oss ner på diverse olika caféer. Efter högstadiet förvånades vi över att vi gymnasiepluggade ihop. Efter det skiljdes vi åt men jag åkte till USA och hälsade på Linnéa i hennes vardag så att jag kunde plugga med henne där. Och nu är vi båda i Lund. Vi möttes över varsin kaffe och det slog mig att allting är precis som det alltid har varit. Det kommer alltid att vara så och det är en av de bästa känslorna jag känner. Vi har mycket gemensamt men pluggandet är något speciellt. Vi gjorde absolut ingenting på de fyra timmarna vi satt bredvid varandra. Vi borde verkligen ha pluggat båda två men böckerna gick inte att öppna. Det var verkligen tragiskt så istället fick vi fördriva tiden men att prata... Vi är lika dåliga båda två.

 

När vi var mindre och Linnéa pratade om att hon och jag var bästa vänner sa hennes mamma att det inte var säkert att vi skulle vara det hela livet, ibland förändras saker och man växer ifrån varandra. Nu när vi har tagit oss hit vet vi att vi aldrig växer ifrån varandra, det finns inte. Det bästa med Linnéa är att jag vet att hon varit precis där jag är, oavsett var jag är. Det innebär, att när jag känner mig totalkass för att jag inte pluggar eller gör något som helst annat vettigt, så är hon precis lika dålig som jag är. Det är äkta vänskap det, alltid värdelösa tillsammans.
//Mika

And it's not what you've lost but it's what you find.

Studentkorridorsoskulden är tagen. Imorgon lämnar jag den korridor som för alltid kommer att ha varit min första. Jag har ofta väldigt idylliska bilder av hur vissa saker och ting skall vara. Ibland är det jobbigt att jag har det men ofta tycker jag att det som blir blir det som jag helst vill ha. Jag trodde bara att det var i mitt huvud jag skulle hitta någon att dricka te med mitt i natten men se så det blev? Bättre än förväntat. Om det inte hade varit för att jag åker till Alperna på fredag så hade det varit bra mycket sorgligare än vad det är. Jag vet också att jag kommer komma tillbaka hit, i alla fall till samma hus.
Så, på återseende 6söder! Ni är bäst:)
//Mika

"Ibland önskar jag att du inte såg ut som du gör"

Ännu en pluggnatt att lägga till historien. Jag och Rosanna lyssnar på Jakob Hellman och säger hur dåliga vi är på att plugga i tid, lyssnar på en till låt och konstaterar det igen. Det känns bra att inte vara ensam när man inte ser slutet på kvällen. Jag fyllde år igår så jag har aldrig varit äldre än vad jag är nu! Nu måste vi "fortsätta", finns så mycket att prata om när man skall skriva rapporter. Faktiskt så är det väldigt intressant det vi håller på med, borde göra ett inlägg om det någon gång:)
//Mika

Tredje gången gillt

Idag har jag duschat för tredje gången i år.
Jag anser inte själv att jag gnäller allt för ofta men det kan vara något utav det jobbiaste.
Skojade om att införa som nyårslöfte att inte duscha på hela året men det har ju redan gått år skogen.
Det är inte jobbigt att duscha men det är jobbigt att vara oduschad och veta att man antingen måste gå med blött hår i tre timmar eller blåsa det torrt till en stor boll. Det är en av få saker jag grämer mig för att göra.
Andreas säger att jag är den enda tjejen som inte gillar att duscha. Men jag gillar att duscha, bara inte innan jag skall göra det.
Skål på ett nyårslöfte som knappt är kul att skämta om! Det finns ju liksom inte så mycket poäng med det...
//Mika


Det är inte så svartvitt som det ser ut.

Kom tillbaka till en lapp på mitt soffbord, en försenad julklapp och gott kaffe i köket:)
//Mika

Nu är allt tillbaka i sin vanliga ordning igen:)

Lund is the place to be!
//Mika

RSS 2.0