Jag har funnit min plats på jorden.

Känns det som. Dag in och dag ut i detta bås. Men snart är ännu en tenta över:)
//Mika

JobbJobbJobbJobb

Det är det jag ägnar mig åt nu för tiden.. Just nu tar jag bilder till Checkmates nya sommarkatalog. Bilderna ska skickas iväg till Kina imorgon så jag känner mig lite stressad.. Fortfarande en hel del kvar att redigera! Här kommer ett litet smakprov. (oredigerade bilder)

// LINNEA

Jag tror vi får kalla det att ge upp.

Fysiologiskt omöjligt att vara vaken. Jag vet att jag säger emot mig själv eftersom jag brukar säga att allting går bara man vill. Saken är den att just nu så vill jag inte:) Nu skall jag sova!
//Mika

En annan rolig sak jag lyckats med idag:

Bra start på dagen!
//Mika

Okej:

Klockan är halv tolv och jag är hemkommen från skolan. Om nio timmar kommer Filippa med sin bil och skall hjälpa mig att köra ett flyttlass med saker. Så, nu skall jag packa ihop allt jag äger.
Givetvis är detta en stressor (någonting som sätter krav). Men efter min kognitiva bedömning har jag kommit fram till att jag har bra med hardiness samt ett starkt coping self-efficacy vilket gör att jag kommer klara av uppgiften utan problem. Jag ser situationen som en utmaning snarare än som ett hinder. Nyckelordet kontroll finns med mig. Jag hoppas att uppgiften är fysiskt möjlig att genomföra, kan bli jobbigt annars.
//Mika

I like the flowers, I like the daffodils. I love psychology, I like the rolling hills.

Vi har inget liv hej!
Igår satt vi i ett av Lunds många grupprum till klockan tio då de stängde. Då delade vi på oss och jag och Rosanna gick hem till henne för ytterligare några timmars plugg. Strax efter klockan åtta i morse hämtade jag nycklarna till mitt nya hem (Yippi!) och efter frukosten satte vi oss i Universitetsbiblioteket och där sitter vi ännu. På rad i varsitt litet bås läser vi om människor som lever med olika person i en och samma kropp. Det finns en tjej som växlar mellan två personligheter (finns nog många men läser om just henne nu). Den ena är högerhänt och den andra är vänsterhänt. Den ena höll på att dö av ett getingstick medan den andra inte reagerade alls. Den ena är långsynt och den andra är närsynt. Båda två i samma kropp. Vad tokigt det kan bli va?
Galet intressant är det i alla fall!
//Mika

Thomas Szasz, psychiatrist:

Why is it that when we talk to God we're praying,
but when God talks to us we're schizophrenic?

 

//Mika

Man orkar liksom inte platta skiten

När håret ser ut såhär så ger man upp innan man försökt. Jag gör det i alla fall. Det kanske inte ser så farligt ut, jag tycker att det ser bra ut på bilderna jämför mig vad det gör i spegeln, haha. Även om jag skulle lägga tid på att platta det så får jag inte styra över hur det skall ligga på huvudet så det är lika bra att låta det vara för då ser man inte att det lägger sig konstigt. Man ser bara ett burr.
Av alla saker i världen fick jag hem ett mobilband att ha mobilen i kring halsen (se bild). Det är inte det minsta diskret och är i största laget. Jag kan ha mobilen i jackfickan. Eller i väskan med skolsaker som jag ändå bär med mig. Eller så har jag den i min stora mobil-på-magen väska som inte rymmer någonting annat än mobilen (inte ens den för iPhonen är tydligen för stor.
Tänk om de kunde tagit lite av materialet från själva bandet till själva fickan till mobilen istället, då kanske den hade fått plats!
Missförstå mig inte, jag tackar Onepiece för den fina gåvan. Jag skall allt komma på ett användningsområde för den. Jag kan kanske fylla den med lite nötter så har jag alltid ett mellanmål till hands, för det får nog plats. En nöt i alla fall. Eller?
//Mika

Tisdag och jag vill vara sådär skön som jag inte är

Tidig tisdagsmorgon har resulterat i att jag fått pluggat mycket mer än förväntat. Jag har också varit sådär soft att jag målat naglarna samtidigt som jag pluggat så effektivt. Jag dricker te och lyssnar på lugn musik som motverkar stress. Lägenheten har fyllts med små vita moln som jag svävar på och min bok som tidigare vägde närmare tre kilo väger numera ingenting. Så bra går det.
Eller så är det så att jag har hängt upp min tvätt i lägenheten halva morgonen (till dubstep) eftersom jag inte hann torka den. Jag tänkte måla naglarna så jag tog en ångestfylld paus från pluggandet för att göra det., jag kan absolut inte göra det samtidigt. Målade ena handen men blev för rastlös av att sitta stil och låta det torka så jag hispade runt, gick in i ett lakan och förstörde det totalt. Insåg att mina naglar är för fula för att uppmärksammas med nagellack. Så jag lade ännu lite mer tid på att ta bort det på den handen jag hann måla. Jag tappade flowet jag aldrig kom in i och nu sitter jag här och skäller på mig själv för att jag bloggar samtidigt som jag fortfarande skriver inlägget.
Nu skall jag i alla fall fortsätta, det går faktiskt bra när man kommer in i det:) Skolan börjar vid tre. Kaffe innan dess? Ja tack.
//Mika

Måndag och tentaångest upp till öronen

Idag hade vi den sista föreläsningen innan tentan på fredag. Imorgon är det seminarie och sedan fritt två dagar innan tentan. Känns helt underbart att vi haft alla föreläsningar redan så här många dagar innan domedagen:)
Mamma är och hälsar på mig idag. Det är tur att hon är det! Det ger mig en anledning till att gå på stan istället för att plugga (vilket jag gjort så flitigt hela helgen...) plus att mamma på besök betyder lyxig middag vilket man inte är med om allt för ofta som fattig student... Jag lever mest på nudlar och vatten.
Nu skall vi se på solsidan, myyyys! På torsdag flyttar jag till mitt korridorsrum. Det längtar jag efter!
//Mika

Jag är så förväntansfull att jag inte kan sova!

För imorgon smäller det, då skall jag till IKEA och äntligen köpa mig ett täcke!
Rosanna sover här bredvid mig så att vi kan åka direkt när vi vaknar!
Tagga på täcke och att slippa frysa!
(har inte varit så illa som det låter men desto större lycka om jag kan intala mig det)
//Mika


Vad har jag lärt mig idag?

* Jag har fått lära mig att jag, tack vare av att jag inte klarar av när människor går långsamt framför mig på gatan, har dubbel så stor risk att drabbas av en hjärtattack som någon som kan hantera en sådan situation utan att bli stressad.

 

* Det är en viktigt med sociala relationer och att prata ut om det som tynger oss. Men när pratande övergår till ältande (jag tror inte att jag någonsin ens passerar pratande-nivån innan jag intar ältandet) leder det till att man aldrig släpper sina problem. Det i sin tur kan säkert leda till att man blir psykiskt störd (har inte kollat upp det men det skulle inte förvåna mig). Det kändes som att jag satt på föreläsningen och föreläsaren skrattade mig i ansiktet och fick mig att känna att det är världens självklaraste sak att det bara leder till ännu mer problem att diskutera saker i all oändlighet. Jag kände mig dum på grund av att jag tidigare känt mig som en ganska klipsk människa som ältar saker tills jag inte kan släppa dem. Jag menar, min dagliga "meningen med livet" diskussionen med mig själv går verkligen framåt...

 

*Vi genomgår någonting som heter "Utmattnings-fasen" när vi talar om stress och långvariga stressmoment. Det kan i värsta fall leda till dödsfall. "Det är ingenting som rör mig", tänkte jag. Det tills jag fick reda på att en tenta kan vara ett sådant där långvarigt stressmoment-.-

 

*Jag satt tydligen också för upprätt i föreläsningssalen för mitt eget bästa. Det innebär att jag är stressad och lättare får hjärt- och kärlsjukdomar.

 

Det är så kul att läsa psykologi för man lär sig så mycket. Om sig själv. Och om hur ens framtid kommer se ut. Om den nu ens finns.

 

//Mika

The place to be

Jag har det mysigast! Ville bara säga det!
//Mika

Med cykeln på axeln

Eftersom Karl blev vegetarian (i en månad) på fyllan förra veckan fick vi anpassa dagens kost efter det. Vi lagade samma mat som sist eftersom vi studenter inte har någon som helst fantasi! Men gott blev det!
Förutom det har jag skypat med Linnéa i kanske fyra,fem timmar. Det är inte så komplicerat som det låter utan vi har varandra på högtalare medans vi gör annat. Det roliga är att vi spelar musik för varandra och vi (i alla fall jag) glömmer bort att jag är inne på skype och blir riktigt skraj när någon ropar på mig från det andra rummet. Haha, det var roligt ja:)
(Angående bilden så har Karl sin cykel uppe i lägenheten och måste bära den ner från vindsvåningen varje gång han skall cykla)
//Mika

Hej jag heter Mika

Och jag älskar att boka tvättid kl. 08:00 söndag morgon.
Why?
För att få rena kläder som luktar mango.
Dvs om 2,5 timmar.
//Mika


Jag tyckte att det var kul att lägga upp bilden två gånger. Så himla fiiiiiin är den!

//Mika


Från tenta till fest.

Man måste älska Lunds gator. Nu ligger tentan bakom oss för denna gången och nästa som är om två veckor är oändligt långt bort! Skål:)
//Mika


24 timmar och 26 minuter kvar tills tentan är över!

Jag vill bara skriva hur duktiga vi är! Just nu sitter vi nere i ett grupprum i underjorden och köttar, som vi säger. Kaffe, choklad och vitaminvatten.
Min tanke med bilden var att jag skulle le och ge mig själv lite "facial feedback" (jag vet vad det innebär eftersom jag pluggat så hårt!)
Nej nu vill jag att de andra kommer tillbaka från sin paus så att jag får gjort något. Om 83 minuter måste vi flytta på oss för då stänger de här. Min lägenhet är så ostädad att jag inte vill plugga där. Jag har nog inte diskat på en vecka...
//Mika

Lycka i ett ljudklipp

Alla har hört Moa Lignells "When I held you".
Jag är fullkomligt galen i den låten. Vissa dagar går den på repeat hela morgonen.
Jag fick precis en ljudklipp där min kompis Ivan spelat in låten. Moas röst är unik och svårslagen men Ivans version ger mig hopp. Han är fruktansvärt duktig och det ger hopp om vad han en dag kommer kunna göra för musik. Det kan vara för att han är en av mina absolut bästa kompisar som jag är svag för hans röst men jag tror inte det, jag tror inte att jag är ensam. Synd att jag måste plugga, jag hade hellre velat försöka skriva låtar till honom, haha. Nu har jag i alla fall någonting som tar mig igenom den här pluggkvällen (natten).
//Mika

53 timmar kvar till tenta ser det ut ungefär såhär:

Jag planerar att dubbel-dygna för att klara det hela. Soft plan tycker jag!
//Mika

Hepp.

Det här är för övrig den enda kontakten vi har: jag skriver "13.37" en gång om dagen och han ber mig sluta.
//Mika

Du frågar mig vad kärlek är men jag vet inget om det där, bara sånt som man kan mäta kan jag förstå.

Tröttaste dagen på länge. Kent är så jäkla freaking awesome! Tack för att ni finns! Det går inte att bli gladare än av era låtar juuuuue!
Åter igen befinner jag mig i en tentavecka. Det kommer bli många tradiga timmar de kommande dagarna men det är det värt. Det känns inte så tungt faktiskt. Det känns mest soft, mysigt typ. Konstig känsla kan man tycka. Jag tycker det.
//Mika

Hej du snabba blogg-app!

Vill bara kommentera att inlägget under skrevs för drygt tolv timmar sedan och det innan det skrevs i lördags morse. Den publicerar lite som den vill...
//Mika

God morgon!

Jo men jag lär ju slå upp boken och plugga nu i knappt tre timmar på tåget till Lund och min föreläsning klockan tio. //Mika

Ååååååka pendeltåg, jag är en winner baby, jag har inget körkort.

Jag vet inte om det är ett pendeltåg jag sitter på egentligen men det är helt klart ett vinnande koncept att jag förflyttar mig samtidigt som jag pluggar! Hade jag kört bil hade jag inte kunnat göra det. Jag är förmodligen redan framme i Göteborg när det här har lyckats publiceras men i skrivandets stund är det en timme kvar:) Innan dess skall jag inte somna, dricka kaffe, inte somna, plugga lite, lyssna på musik och inte somna igen. 
//Mika

En sådan där bra dag

Okej. Morgonen bestod av att jag fajtades med min godispåse. Efter att ha övertalat, främst mig själv, om att godis inte bör ätas innan och efter både frukost, lunch och middag tejpade jag ihop påsen och la den i solen i fönstret så att innehållet i den skulle bli riktigt varmt och äckligt så att jag inte ville äta det. Snacka om självdisciplin. Jag förstår inte varför jag ens köpte godiset när jag har sådana här problem.

 

Senare under dagen gjorde jag lunch som innehöll rå rök (bla) vilket gör att det smakar förjävligt i min mun nu. Att jag aldrig lär mig.

 

Det har varit strålande sol hela dagen så nu när regnet börjar falla skall jag ge mig ut på en springrunda. Jag är sjukt laddad på att göra vad som helst förutom att plugga och att träna är en av de få sakerna jag inte blir arg på mig själv för att jag gör när jag vet att jag har miljoners med sidor att ta mig igenom innan helgen är slut. Det låter verkligen som att jag har allvarliga problem med mig själv men det anser jag inte att jag har. Jag önskar att jag hade haft mina fula Koss hörlurar här så att jag hade sett riktigt töntig (snarare töntigare) ut när jag springer gatan fram. Endast därför och inte för att det är grymt mycket bättre ljud i dem...

 

När jag kommer hem från min runda skall jag plugga vidare eftersom det är mitt liv.

 

(Ni som inte känner mig förstår förmodligen inte att jag är seriös när jag skriver att det är "en sådan där bra dag".)

 

//Mika

Sometimes

När jag gick till bussen slumpade jag mina låtar och tänkte att den som spelades först skulle bli dagens låt.
Det blev Sometimes med Donkeyboy "I'm breaking up, I need someone who needs somebody now". Insåg ännu en gång hur sjukt bra den är!

Givetvis kunde jag inte sluta lyssna på Donkeyboy och jag tror inte att jag ljuger när jag säger att Ambitions är den mest känsloladdade låten ever för mig. Kan det vara så Linnéa?

//Mika


Jag kan inte beskriva min glädje över att jag har lyckats med följande på bara fem veckor:

Det är bannemej riktig lycka!:) Häslningar Mika


Okej

Lyckades sno Eriks iPod och Anna skall köpa kaffe på vägen hit. Det kanske blir en bra kväll i alla fall:)
//Mika

Edeeeeeeeeen here we are

Nu sitter jag i en av skolans byggnader med Erik och Rosanna och pluggar.
Båda är jättetysta och jag försöker smygläsa lite bloggar eftersom det jag läser om nu är sjukt tråkigt. Det dumma är att jag inte följer några bloggar så jag har ingenting att läsa, därför bloggar jag istället.
Insåg också idag att min helg bara kommer bestå av plugg. Är ledig på fredag och hade en tanke på att åka hem en sväng men nej, jag måste verkligen plugga.
Jag skall köpa tändstickor och ett täcke så att jag kan mysa till det riktigt ordentligt (kommer inte ske). Myyysigt! Nooooot. Jag blir uttråkad av tanken på att jag skall sitta ensam i min lägenhet och plugga. För nu är det tråkiga grejer jag måste plugga på. Det kommer antagligen inte bli så som jag tänkt.
Skönt är det i alla fall att Rosanna skrattar åt lika värdelösa saker som Mika. Jag vet inte vad vi skrattar åt just nu. Idag år vi äcklig lunch och nu är jag trött.
Vi har haft en bra dag men jag har inte fått gjort någonting, det är nog därför jag är så uttråkad. Det går liksom bakåt.
Rosanna undrar hur många högskolepoäng en och samma person läst som mest.
Och så undrar jag varför de har placerat en talande automat som säljer dricka här i pluggsalen. Den ber en välja dryck och sedan tackar den så mycket för köpet. Vem bryr sig? Det är väl ingen som uppskattar att "personalen" i en plåtburk är trevlig. Och även om så lär den ju inte få någon dricks...
Imorgon skall vi förhoppningsvis bli lite fulla på kvällen. Jag och min klass.
Så om någon är sugen på att rädda min helg är det fritt fram. Om jag inte minns helt fel hade jag många vänner i Göteborg. Nu är det läge att komma och hälsa på och inte så mycket som ens lukta på alkohol på en helg, utan istället plugga. Ingen kan väl motstå det?
Är öppen för alla förslag, på ritkigt.
Bara tre timmar kvar! Tagga effektivt plugg nu! Gaaaaah!

//Mika

Mark stavas med C*

//Marc


Fick en liten bok av Mark = bra tisdag

//Mika


Linnéa hatar när jag gör såhär på bild och därför älskar jag att göra det.

Grenar, kinapinnar, sugrör you name it. Sid i Ice Age är en karaktär som jag tror att Linnéa inte förstår sig på.
Jag tror att den här bilden var startskottet för trenden.
Och om du kommer med en one liner efter det här är du illa ute!
//Mika

I know everything that shine ain't always gonna be gold.

//Linnea

På en trottoarkant någonstans i Lund.

Efter 40 min här barbent börjar jag tycka att det är mysigt hur asfalten ger mig gåshud eftersom jag vet att snart kommer få krypa ner under ett tjock och varmt täcke.
Eller?
Jag måste verkligen köpa ett täcke nu...
Ett som prasslar:)
//Mika


RSS 2.0