Lite mer mmmmmm i livet

Jag älskar mitt jobb, det gör jag verkligen. Men det finns en dag i veckan jag mer eller mindre hatar och det är torsdagar. Jag vet att jag hatar dem. Jag försökte analysera varför jag hatar dem. De första timmarna gillar jag för att de flyger förbi på morgonkvisten och för att jag har roliga uppgifter. De sista gillar jag också, för att de är de sista och för att det snart är helg. Oavsett om jag jobbar helgen eller inte så känns det att det är helg på tusen olika vis. Så egentligen är det bara några timmar i mitten av gröten jag avskyr men ärligt talat tycker jag inte att de är speciellt tråkiga heller. Tiden går oftast väldigt fort på jobbet. Det jag vill komma fram till är att jag tycker att det är en jobbig dag, helt utan att grunda det på något. Jag tycker det bara för att jag tycker det och det är onödigt! Nästa vecka skall torsdagen vara min favoritdag på heeeeela veckan!

 

Efter jobbet skulle jag böja till mina solglasögon men insåg att affärerna hade stängt. Jag och Lucas körde all in vad gällde kaffe och te och mjau vad jag gillar att det är varmt ute hela kvällen!
Mobilkameran är inte jättebra:)
Vi var tvungna... Haha
Idag var jag i stallet tidigt och umgicks med min bästa hästvän Zacke:)
Vi var ute i skogen länge länge och flängde. Även om jag inte alls är en hästtjej längre och stallet inte tar upp halva mitt liv så undrar jag lite hur jag skall klara mig utan de stunderna om jag flyttar och inte har någon häst med mig...

 

//Mika

Mmmmmmm bra musik!

Springout

 

// Mika

Ledig dag, ledig dag, ledig dag, ledig dag!

Jag är inte bara ledig från jobbet, jag har nästan inget planerat alls! Göööööött!
Idag flyger Simon till Spanien och Ivan till Thailand så igår sågs vi och åt middag i stan. After work för två av oss. När de kommer hem är det bara en dryg vecka tills jag åker igen!
Ivan fick jag inte ta kort på. Alla tre var skumt trötta, ifall ni undrar.
(Saken är den att jag är nästan lika brun som Simon...)
// Mika

Mango

Jag sitter på balkongen och äter mango. Jag kan inte äta det utan att tänka på Yammi. Om man frågar henne om hon vill ha mango svarar hon: "Ja, jag vill ha en go man". Hon kan nog, utan tvekan, vara den torraste människan jag känner:)
Det är härligt att det går att göra det såhär dags. Det är verkligen sommarväder just nu! Jag lyssnar på världens (min) bästa spellista! Ha!
//Mika

Helg

Några minuter över sju på lördagsmorgonen träffar jag min bror i köket och vi äter varsin banan till frukost innan han ger sig ut på en löprunda och jag går till stallet. Det är skönt att inte behöva vara ensam och att gå upp tidigt för att få ihop dagen.

 

Idag fyller killen jag kallar för Lego år och jag tänkte ge honom ett offentligt grattis här (du kommer ju läsa det här). Den här låten passar bra idag, Jakob Hellman – Vackert Väder , dels för att det är sjukt bra väder och dels för att jag lyssnar på den tack vare honom.

 

Have a nice day, I will:)
Jag skall jobba, haha!

 

//Mika

Vissa saker är inte menade att fastna på bild.

Jag kollar igenom bilderna från min resa. Det är komiskt, för under mina och Linnéas tretton år ihop har vi aldrig lyckats få till en bild som båda gillar. Det kan bero på att det oftast är någon utav oss som tar korten när vi gör något, så det är svårt att få med båda och därav är utbudet inte det bästa. Nu orkar jag inte kolla igenom fler bilder men det här är den bästa på oss som jag hittat hittills, haha:)
Det är ingen ful bild med tanke på bakgrunden och så men hade jag inte kunnat sänka mina händer och bara stå normalt?
//Mika

Home

Jag har inte riktigt koll på vilken dag eller tid det är men jag tror att jag har haft en lång resa. Det har varit mycket slötid i alla fall; fem timmar på flygplatsen i LA och sex timmar på flygplatsen i Paris! Och datorn dog redan i LA...
Förutom att det var riktigt kallt att kliva ur planet här hemma så känns det skönt att vara tillbaka. Det skönaste är nästan att jag börjar jobba klockan sju imorgon bitti... Jetlagen kan slänga sig i väggen. Dock borde jag nog sova nu.

 

Jag tog fem bilder under min hemresa:
Först åkte jag buss med Linnéa till skolan. Sedan åkte jag taxi till en flygbuss och på bilden sitter jag på flygbussen. Go bussresa! Det här är den seriösaste bilden eftersom jag vid det laget tänkte dokumentera hela resan mycket noga.
Jag somnade lite på bussen och vaknade med den här bilden som jag antar att jag har tagit själv... Bra blev den i alla fall.
På bilden ovan är jag i Paris. Precis det ni ser såg jag i fyra timmar.
Jag hann läsa en fototidning och började kladda ner lite egna ideer till bra bilder. Spontanfoton kallas det.
När jag hämtade ut mitt bagage skrattade jag en halvtimme åt att den här klisterlappen från ett par jeans satt kvar. Det såg ut som den skulle sitta där, det var det som var det roliga haha.

 

Det var allt för mig nu. Klockan står på 5.30. Önska mig lycka till:)

 

//Mika

Hittar ingen bra rubrik...

Igår var en riktigt bra dag! Jag och Linnéa åkte Downtown tidigt och shoppade. Vi brukar vara värdelösa på det; gå i en affär och sedan sätta oss och dricka kaffe i fyra timmar. Men inte igår. Lauren plockades upp oss och vi åt på Yoghurt Land på vägen hem. Efter det hann vi med någon timma i solstolarna innan vi började göra oss i ordning för kvällen. Det som stod på schemat var att överraska Agnete, som fyller år nästa vecka, med champagne, jordgubbar och barbeque. Lång historia men kvällen blev lyckad och alla var fulla och glada när vi drog ut på Dp.
Linnéas mamma har drömt att jag skall träffa mitt livs kärlek här i USA och flytta hit. Eftersom hon alltid har varit lite synsk kan jag inte bara skratta åt hennes ord. Just nu letar jag efter killen på påsen till höger, honom hade jag kunnat tänka mig:)

 

Linnéa sover fortfarande men jag, Petra och Sara sitter i solen vid poolen och äter frukost. Inatt var det för varmt för att ha mer än en tunn tröja på sig och nu är det redan stekande sol. Vi lyssnar på Ted Gärdestad och pratar svensk sommar.

 

//Mika

Jag borde göra det här varje dag!

Just nu känns allt totalt bra. Jag fullkomligt älskar känslan av att få saker gjorda. Av att ta tag i någonting som jag vet att jag måste ta tag i tids nog, av att kunna bocka av någonting på min "to do list" som jag har i huvudet. Ändå låter jag det bli fredagen den 15 april innan jag tar mig in på studera.nu och söker höstens utbildningar. Nu när det är gjort och jag kan lämna det bakom mig ett tag, känns allt underbart! Det blev ganska mycket Lund, det är nog vad jag är mest sugen på om jag stannar i Sverige. Jag är überexalterad, för alla mina alternativ är bra alternativ! Jag vill göra allt:) Jag borde skriva en lista med saker jag kan ta min an och sedan bocka av, som någon slags sysselsättning för att vara lycklig.

 


Idag åt vi sen middag nere vid poolen med alla tjejerna. De andra köpte sushi medan jag och Linnéa lagade vår hemliga köttfärssås som vi upptäckte igår. Det är så god så jag vet inte vad. Nu borde jag verkligen sova, vi skall upp tidigt och shoppa så att vi hinner hem och sola innan eftermiddagens planer tar vid. Senare övergår de till fest:)

 

Nu sitter jag i köket ensam och de andra sover. Jag lyssnar på Håkan och kan inte låta bli att känna mig stressad över att jag åker hem efter helgen samtidigt som det inte alls känns jobbigt att komma hem. Jag saknar hemma och längtar efter så mycket där. Plus att jag snart är tillbaka här. Jag är hög på livet och det tack vare att jag sökt de där jäkla utbildningarna, som till och med var roliga att klicka sig fram till (Inte enbart pga dem men ni fattar).

 

Jag har bestämt mig för att inte lägga in några bilder från min systemkamera förrän jag är på väg hem. Har ganska många timmar att spendera på flygplatsen i Paris så jag tänkte att jag kan pyssla med dem då.

 

// Mika

Idag har vi legat vid poolen

hela dagen för att bli sådär härligt bruna!
Någonstans missade jag att jag inte blir sådär härligt brun. Jag vet att solen inte är min bästa vän men nu är det fasen inte klokt. Jag tror att det kan bero på..., eller att jag har..., kanske att... Nej, jag har ingen förklaring alls. Ännu en gång gott folk: det är insidan som räknas!
//Mika

Vi saknar vårt tredje hjul Ivve:)

(Mika har fotat, stolt)

 

// Mika och Linnéa

Det är inte ens jobbigt

att ge sig ut och springa när det låter såhär:Kanye West – Runaway - Explicit Version och ser ut såhär:
Snart skall jag åka Downtown och möta upp Linnéa. Hon har suttit i skolan och pluggat hela förmiddagen:)
//Mika

Workday

Igår var det en lång dag. Vi åkte till skolan strax innan nio och var hemma fjorton timmar senare. För fösta gången i mitt liv fick jag vara med om en filminspelning! Linnéa och hennes fem teamworkers skulle filma en scen med sex olika ljussättningar. Det tog sin lilla tid och jag blev förvånad över hur mycket som döljs för kameran. Stora lampor smälldes upp i vinklar som gjorde att de inte syntes på skärmen och som gjorde att rummet vi filmade i kändes helt onaturligt i verkligheten. Det var riktigt roligt och det är så grymt att jag får känna på precis hur Linnéas liv här är!
Själv fick jag en av huvudrollerna i filmen så nu har jag framtiden säkrad och behöver inte söka någon utbildning till nästa termin:)
//Mika

Idag har Mika solat...

...med sina stövlar på. Hej bra pigment! Men det är lugnt, imorgon är hon tillbaka på färgskala noll igen:)

"I would like to order a potato wrapped chrimp"

Jag borde ha ett alkolås på min dator. Det har aldrig varit ett problem innan men efter igår känns det nödvändigt. Jag har svävat runt på facebook och efter en hel dag där idag hittar jag fortfarande saker jag inte visste att jag skrivit. Haha, det är faktiskt lite kul nu.
När jag ändå säger vad jag behöver kan jag likaväl önska mig ett alkolås till kylskåpet med. När jag vaknade i morse frågade jag Linnéa varför hon ätit upp min frukost. Men nej, det var tydligen jag själv som gjort det...
Nu skall vi äta sushi jag och min vän. Det är nog fjärde gången den här veckan!
Ibland är det lite oklart bara:)
//Mika

Whats on my mind?

Igår var det som jag skrev i inlägget under Deltopia. All in klockan två på dagen, det gick även om jag var lite tveksam till hur man håller igång i så många timmar. Det var sjukt nice att festa i dagsljus. Vi gick upp och ner för Dp (festgatan) om var full av människor. Linnéa har blivit bortskämd här, hon reagerar inte på vilken sjuk miljö hon är i! Som vanligt lyckades jag med att hamna bakom kameran en hel del:)
Nu sitter vi på Starbucks och har "pluggsöndag". Det är bra för jag måste ta tag i att söka skolor till hösten nu. Ett av alternativen på listan är SBCC, foto och journalistik här i Santa Barbara.
// Mika

Deltopia

Idag är det Deltopia och då måste man festa hela dagen. It's a dayparty! Toooo baad:)

Hey, I don't know what to write here?

Yoghurtland för andra dagen i rad, idag efter en ordentlig shoppingrunda down town.
Vi gick hem utefter stranden.
Förvånande nog är jag väldigt blek jämfört med de flesta människorna här.
Still on our way home.

 

Nu sitter vi i köket, Linnéa pluggar och jag skall hjälpa till. Sena kvällar med te; precis vad jag vill uppleva. Igår blev det dock ingen sen kväll, jag däckade på soffan innan Linnéa kom hem. Men det är okej, jag får skylla på jetlagen de första dagarna. (Jag vaknade på soffan mitt i natten utan att förstå var jag var. Jag tyckte det var dålig stil av Linnéa att inte väcka mig så att jag tog mig till sängen men tydligen hade hon försökt, haha.) Vi började dagen med att springa längs med stranden och jag måste hålla med om att det är paradiset det här stället!

 

//Mika

Caaalifornia baby!

Min resa gick bra. Det roligaste som hände på flygresan hit var att jag pratade engelska med killen bredvid mig i 4,5 timmar innan vi insåg att båda var svenskar. Det var tur att jag inte hann försvara min engelska med att jag är svensk, vilket jag hade tänkt, haha.

 

När jag väl anlänt så fungerade inte min mobil (den fungerar men det går inte att ringa eller sms:a från den) så jag växlar pengar och ställer mig vid en fast telefon på flygplatsen och ringer tills mina fingrar gått ur led. Tanten i andra änden säger att Linnéa inte är tillgänglig, vad nu poängen med att säga det var. Jag gav upp och tog en buss ut till Santa Barbara. Jag tänkte att hon borde hitta mig där någonstans eftersom hon visste ungefär när jag skulle vara på plats. Men när jag hoppar av bussen efter några timmar så inser jag att Linnéa aldrig kommer hitta mig. Jag hade då varit i USA i nästan sex timmar utan att ha hört av mig. Så jag lämnar mitt bagage och springer in på ett hotell och frågar efter en telefon. Jag får hänga mig över en bardisk och knappa in numret som jag lärt mig utantill. Linnéa svarar. Jag försöker prata snabbt men Linnéa gör motsatsen och pratar dessutom med någon annan samtidigt. När jag inser att Linnéa helt lämnat mig i luren för den andra personen lägger jag på och springer ut till mina väskor igen. Sedan väntar jag lite till. Sedan går jag in på facebookchatten och får hjälp från Sverige med att sms:a Linnéa vid vilket hotell jag är. Så småningom dök hon upp i passagerarsätet på en bild, skrikandes efter mig.

 

Kvällen var lugn. Jag och Linnéa var ute och gick en sväng. Jag insåg att jag varit vaken i 46 timmar när jag och la mig så jag var inte alltför pigg.

 

Idag tog jag och Sara sovmorgon och sedan visade hon mig runt lite på Santa Barbara campus. Efter det mötte jag upp Linnéa för att vara med på en snabb lektion som drog ut på tiden och blev lång. Dock flög tiden förbi eftersom jag tycker att de t var riktigt roligt att lyssna på när de bearbetade sitt pågående projekt. Efter det blev blev det lunch och mer värdefull MikaochLinnéa-tid. Det finns lite att ta igen. Vi gick lite nere i stan innan Linnéa släppte mig med en vägbeskrivning till biblioteket där jag skulle hitta Sara. Jag lyckades ta mig dit (var inte alls många meter haha) och efter ett tag åkte vi hem, eller en bit hem i alla fall. Sara insåg att bussarna slutat gå efter 20 minuter på hållplatsen så vi handlade lite mat så länge. Life's good when it's good!
Sara:)

 

Jag har gjort resans första shoppinggrej med! Ett par flippflopps (stavning på det tack). Det är alltså seriöst för varmt för att gå med converse här...
Nu skall jag äta yoghurt och jordgubbar i väntan på Linnéa som slutar skolan om en halvtimme kanske. Sedan får jag äta det igen med henne:) It's all dark outside.
//Mika

All by myself

Nu sitter jag i Amsterdam och väntar på mitt plan till LA. Jag är så galet trött att ingen anar. Jag sov 20 minuter i natt och var på flygplatsen strax efter tre för att checka in först av alla. Det var en dum idé eftersom ingenting hände där den första timmen, vilket jag inte visste eftersom jag fått instruktioner om att checka in tre timmar före avgång. Detta inlägg känns mycket tråkigt.
Jag har handlat massa godis, som jag nu har kommit på att jag måste slänga upp på hatthyllan med min väska. Så jag får klara mig i elva timmar utan. Desto mer när jag är framme. Jag har köpt turkisk peppar (stavas ej så jag vet) till Linnéa här med, för att hon älskar det. Jag köpte också vatten tre meter innan den sjuttioelfte incheckningen men det var jag tvungen att slänga. Jag har en maskot med mig som jag fick av min moster, en "skyddsängel". Så helt själv är jag inte:)
//Mika

Om du ser det här Linnéa så kan du väl höra av dig?

Nu skall jag snart dra mig mot jobbet. Det är sista dagen där på ett tag. Nästa gång jag jobbar är om 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18... ja väldigt många dagar! Mihihihihihihi, jag kommer sakna de små liven:)
//Mika

RSS 2.0