Vart jag mig i världen vänder

så kan jag inte hitta min hårtork och det är illa när jag skall vara på uppvärmning inför sittningen om en timme... //Mika Nehe, nu kan jag tydligen inte göra bokstäverna feta från datorn heller! Vad händer med världen?! //MIKA Vad tokigt det här inlägget blev alltså...

Tradigt

När jag i två dagar jagat diverse intyg (och dessutom bloggat om det) kändes det väldigt dävet när jag idag skulle köpa det nya busskortet och tanten i luckan säger att jag måste ha en bild med mig. En bild för att kortet är personligt! Nära till tårar gav jag upp, sa att jag inte behövde ha ett studentkort och tog tillbaka mitt intyg. Hade jag gråtit hade jag inte gjort det för de 247 kronorna jag inte tjänade in (man är väl inte student heller...) utan för att jag ägnat mitt liv åt dessa intyg i två hela dagar. Det kändes som meningen med livet att få ett studentkort! "Så du visste inte att du behövde ha ett kort med dig?" sa tanten i luckan och verkade faktiskt tycka lite synd om mig. Självklart visste jag det och jag övervägde någon sekund att räcka fram den A4-bild jag printade ut i morse men då hade jag behövt försvara mig med att jag förstår att det är fel format men att jag hade en stressig morgon...

Nu skall jag på korridorsfest i min blivande korridor. Alla nya skall laga mat!

Jag bloggar från min mobil för första gången! Rolig ide, att blogg.se blivit en app, tanke jag först. Men med tanke på vilken superpedant jag är i vissa lägen så kommer inte det här att fungera. Jag kan inte skriva mitt namn i feta bokstäver som jag alltid gör annars. Det går säkert att göra det även här men jag kommer inte lära mig det. Därför måste jag sluta med mobilbloggning, nästan redan innan jag börjat. Hela min aura rubbas av att jag förstör detaljer i mitt liv. Jättetöntigt och onödigt och jag jobbar på att bli av med det!

//Mika


Nej

Nej nu tappade jag mitt bloggflow totalt. Fyfan vad meningslöst.
Hahahahahahaha.
Godnatt.
//Mika

iPhoto stängdes ner i mitt försök att tömma mobilen på bilder...

Men! Några bilder hann jag få. Eftersom vi är så himla modemedvetna på den här bloggen tänkte jag idag visa "dagens". Inte dagens så som många säkert uppfattar det; i form av lunch. Nej, inte heller dagens outfit (som det borde vara haha) utan dagens shopping. 
Dagens stora boyfriend-hoodtröja. Jag undrar hur många X som får plats i min tröja innan L:et? Jag har redan bott in mig i den och om jag någon gång tar mig utanför dörren i den kommer folk tänka att oj, det måste vara en väldigt biffig kille jag lånat den tröjan av. Eller bara en väldigt tjock kille:)
Jag shoppade lite annat med. Jag kan verkligen inte skriva vad det är jag har köpt för det vet jag knappt själv.

 

Jooo, jag fick tag i min adapter som jag jagat i flera veckor! Så att jag kan koppla samman tv:n med datorn som i sin tur är kopplad till min hårddisk med filmer. Dock var det fel sladd men det kan inte jag hjälpa. Jag måste fixa det de kommande dagarna så att jag och Linn kan mysa film när hon kommer hit:)

 

Jag har köpt ljus idag med! Men jag har inga tändstickor så jag sitter mest här och tittar på dem och är stolt över att jag köpt dem. Om jag hade haft tändstickor, den rätta adaptern samt lite disciplin så att det hade varit städat här, ja då hade det varit en riktigt mysig liten håla. Fast jag gillar det som det är nu med:) Stökigt, musik istället för tv och brandsäkra ljus:)

 

//Mika

Hejhejhejhejhejhejhejhejhejhej

Idag har jag varit i Saras supermysiga lägenhet efter att jag och Rosanna flitigt skaffat oss våra intyg för att kunna köpa billiga busskort:)
Tydligen tycker båda två att det är ensamt att bo själv. Kan låta som ett dumt påstående att säga motsatsen, vilket det också säkert är, men jag säger den ändå. Jag gillar det! Det är så mycket fläng på dagarna och även hemma så jag hinner inte känna mig ensam. Och när jag väl gör det så gillar jag det. Jag är en ensamvarg in i margen:)
En konstig grej är att jag tycker att bloggen är ett sällskap. Som nu. Visserligen har jag andra saker jag borde göra men det känns socialt att skriva här, för jag vet att det finns i alla fall några som kommer läsa det. Om inte annat får jag skriva det i vilket fall och det räcker. Det är min blogg så jag får skriva exakt vad jag vill!

 

Så, jag vill informera er om att jag just nu laddar över mina 3374 bilder från iPhonen till datorn. Dum som jag är markerade jag alla bilderna själv istället för att välja "importera alla". När alla väl är överförda skall jag radera dem från mobilen. Så skönt! Jag skall också göra ett inlägg men mina top 10 bilder under min iPhones liv. Väldigt konstig mening men ni förstår nog vad jag menar!

 

Jag tänker alltså sitta här i min säng och blogga för att jag egentligen borde plugga eller städa (det är kaos här) men just nu vill jag ha det sociala och det får jag genom att posta inlägg som ingen svarar på...

 

//Mika

Linn, du kommer ner hit i helgen! Ifall att du undrar vad du har för planer. Dom behöver det.



Jag lovade att göra ett inlägg till dig och här har du det. Kul att vi ses snart, jag längtar!!!
//Mika

Men döh?

Ibland undrar jag om jag blev tappad som barn, seriöst.
Men förra inlägget "Flow going!" ville jag bara få sagt det jag glömde att nämna; att jag är på väg in i ett flow. Inte ett pluggflow på några timmar utan ett livsflow som jag inte vet hur länge det håller i sig. Det är konstigt att man kan känna på sig när det skall funka men just nu vet jag att det kommer göra det.
Jag hade mitt livs flow förra vintern och jag kan inte komma på någon annan förklaring än att det handlar om att jag är trött på att inte vara i något flow. Lite jävla anamana (försökte googla stavningen) och en vilja att allt skall gå åt det bättre hållet. Det finns inget mer energigivande än det här tänket.
Det är så enkelt gjort, märker jag speciellt när jag pratar med andra som gör det, att vända allt till något negativt. Nästan lika enkelt är det att vända allt till något positivt. Det handlar bara om vad man vill. Jag är bäst på att ta energi även ur det som är dåligt, bara jag vill. Dagar som idag ifrågasätter jag varför jag någonsin skulle vilja något annat.
Ännu en gång måste jag gå så att jag hinner med min dag, later!
//Mika

Flow going!

Ibland är livet jobbigt. Idag måste jag ta mig till psykologiska institutionen för att skaffa mig ett intyg som jag måste ha med till Kåren för att få ytterligare ett intyg som jag kan ta med mig till Skånetrafiken så att jag kan köpa ett nytt busskort.

 

Jag måste också ta en rejäl shoppingrunda med Rosanna i Malmö samt äta middag i Saras nya lägenhet. Livet är inte lätt. Det är tur att jag i alla fall har sovit oändligt många timmar och pluggat ännu fler timmar nu på morgonen så att jag känner att jag ligger i fas med vad jag vill prestera.
Igår kom jag av okänd anledning in på min Spotifylista "random" som var min näst första lista och jisses vilka bra låtar! Höll mig till den hela dagen och jag skall länka den här när jag tagit bort de låtarna som med tiden blivit värdelösa. Nu måste jag verkligen sätta fart och komma ut ur min lägenhet för andra gången idag.

 

Så länge kan ni lyssna på Owl City – The Saltwater Room som är först i min "Random"-lista.
So tell me darling do you wish we'd fall in love?

 

//Mika

Hmpf.

Jag vill önska speciellt två av mina psykolger lycka till inför imorgon, det känns som att vi alla kan behöva det...
Om jag skriver tentan i alla fyra timmarna imorgon kommer jag missa min buss hem till Göteborg vilket innebär att jag skall med de andra ut och dricka vin så fort vi lämnat tentasalen. Jag vill hem till Götet men när jag ser de här bilderna vill jag stanna kvar med er och fira att vi överlevt denna veckan. Genom skratt och tårar, som annars låter så klyschigt, är i detta fallet ett ordagrant begrepp.
//Mika

Allt jag har och hinner att säga

Vi pluggar sönder. Tagga tenta 08.00 imorgon bitti!
//Mika

Woopwoopwoopwoopwoop

Vet ni vad det absolut jobbigaste i mitt liv skulle kunna vara? Det skulle kunna vara att jag inte kan göra kaffe kl. 01.23 en onsdag då jag sitter uppe och pluggar.

 

Men nu är det inte det.

 

Nu är det absolut jobbigaste att jag inte kan göra kaffe kl. 01.23 en onsdag då jag sitter uppe och inte pluggar.

 

Jag har aldrig någonsin internetshoppat men alldeles nyss drog jag hem några klänningar från Nelly.

 

PLUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUGGA ELLER SOV!

 

Det är allt jag har att säga mig själv.
Jag skall liksom åka till skolan om sex timmar.
Idoit.
Dumförklarade Mika.
(Fast det var lite kul att shoppa hihihihihi)
//Mika

Något bra ur det dåliga

Det förvånar mig att jag gillar dagarna när det enda jag gör är att plugga. Dagens roligaste stund var när jag och Charlotte spårade ur efter att vi skulle knyta ett starkt band mellan oss genom en highfive. Vi gjorde världens sämsta handklapp och sedan drog vi på oss iphonehörlurarna och spårade. (Det roliga är att om du läser det här C, så är det helt ärligt det roligaste jag kommer på från idag). Vi gjorde charader för varandra tills, i alla fall jag, skrattade så att jag grät. Det roligaste var att det stod en kille utanför fönstret som såg endast Charlotte och när hon fick syn på honom gav hon honom en min som sa: "Åh nej, du såg väl inte när jag klappade min osynliga katt.?!". Vilket var precis vad han hade gjort...
Sedan hade vi ett seminarium som jag inte kan beskriva trots att jag höll på med det i nästan två timmar.
Angående rubriken så dog min taklampa i samma sekund som jag tände den när jag kom hem nu ikväll.
Jag slog på tv:n i hopp om lite ljus och blev ännu en gång påmind om varför jag förr kollade på tv så sällan.
"Akutläkaren Urban hjälper en patient som sågat av en del av tummen". Så mycket hann jag höra och jag hann se en separerad tumme för mycket. Så planen blev att plugga i hallen. Fine tänkte jag och slog mig ner på golvet i hallen någon meter från mina skor och satt där i några minuter innan jag lyfte huvudet från boken och blickade ut i köket. "Varför sitter jag inte vid köksbordet?". Den frågan ställde jag mig själv.
Nu sitter jag i köket och inser att jag borde ha suttit här och pluggat de tre senaste veckorna. Det är ju grymt att plugga vid ett köksbord utan någon tv och med räckavstånd från stolen att göra te (nästan).
Dagens nya upptäckt!

 

Jag har också hittat mig ett boende från 1 november då jag blir utkickad härifrån. Idag kollade jag in mitt blivande studentrum och i love it redan:) Kommer bli bra det här, det här livet. Nu måste jag dock återgå till plugget. Lär bli en lång natt och jag lär uppdatera er om vad jag försöker trycka in i huvudet:)
//Mika

Mitt (och Linnéas) gamla jobb hade en stackars katt i väggen:(

Det här med bloggkonst är väl inte riktigt min grej men om man klickar på "google" lite längre ner så kommer man till den första artikeln om katten. Kan också informera er om att katten har fått en familj med:) Slutet gott allting gott!
Google
//Mika

Eftersom Linnéas önskan att jag slutar lägga upp bilder på hästar:

Idag hade jag velat ha Zacke att dela min sorger med.
För det är sorgligt att plugga såhär mycket och ändå ha så mycket kvar.
Idag var det föreläsning i 10-12 sedan satt vi kvar till klockan 18 och pluggade.
Hem och springa en sväng sedan plugga igen.
Charlotte sms:ade att hon hade köpt fel papper och bröt ihop nästan till tårar.
På den nivån är det.
Imorgon är det seminarium klockan tre. Tanken är att vara inne på plats vid tio.
På onsdag har vi en ny föreläsning och på torsdag ett till seminarium, även det klockan tre.
Klockan åtta på fredag morgon har vi tenta och 4 timmar och 25 minuter senare går min buss mot Göteborg som jag är väldigt tveksam till att jag hinner med.
Jag är i alla fall inte ensam och det är skönt.
Idag har Erik hjälp mig med mig dator och det skall han ha cred för.
Trots att jag inte kommer ha så mycket till liv denna veckan så är det himla mysigt att sitta här hemma och läsa om alla psykiska störningar man kan drabbas av.
Förresten så satt jag och William (även Kim tror jag) på en förfest och skrattade åt bilden ovan samt andra bilder på Zackes mule. De tyckte att det bara såg sjukt ut. Jag älskar den mulen:)
//Mika

Mika fotar hästar på Bassholmen

Rubriken säger allt jag behöver få sagt. Jag tog bilderna för en dryg månad sedan på min favoritö. Karl säger att jag inte vet hur man gör bilder svartvita på riktigt, men här är några svartvita bilder på låtsas.
//Mika

Mika-Ica på Ica

Jag tror det var sista dagen som jag jobbade på Ica som jag satt i kassan med ett ganska så överdrivet beteende eftersom jag var glad. En tjej i min ålder kommer fram till kassan för att betala sina varor och redan när hon är tre meter ifrån mig känner jag doften av hennes parfym (Det var också ungefär på det avståndet jag överentusiastiskt hejade på henne med tron om att jag skulle skrämma iväg henne).
Jag ville fråga henne vad det var för parfym eftersom jag för första gången i mitt liv var intresserad av vad det var för parfym någon annan människa bar. Jag ville också lukta så.
Egentligen blir väl de allra flesta människorna glada av att man frågar det, eftersom det är en komplimang. Men med tanke på bredden på mitt leende och min redan övertrevliga attityd var jag rädd att hon skulle uppfatta det fel. Ja, som att jag stötte på henne. Så jag drog på det men sedan kunde jag inte låta bli. Det kändes som jag var med i någon klämkäck serie där jag låtsades intressera mig för parfymer och andra tjejiga saker såsom naglar och frukt. Det som saknades var bara cupcakesen och tv-kamerorna.

 

Jag: Jag måste bara få fråga vad det är för parfym du har? Den luktar verkligen jättegott!
Kund: Åh tack! Det är den där "KNY", eller vad den heter... Det är ett äpple typ..
Jag: Aaa, heter den inte DKNY...?
Kund: Jo, precis den! Det är ett grönt äpple!
Jag: Tack, jag får nästan skaffa mig den!

 

Jo men Mika, vad är det din parfym heter nu igen? Är det inte DKNY? Det gröna äpplet?

 

Parfymer kommer och går men det är den enda parfymen jag hållit fast vid genom åren. Jag kunde inte med att säga det till henne och jag kunde knappt med att rätta henne när hon sa fel. På ett sätt var det roligt, eftersom jag aldrig reagerat på en lukt så mycket innan. Men så gick jag in på lagret och berättade vad jag just varit med om och fick till svar att en parfym kan lukta olika på olika personer. Tro fan det för så gott har jag aldrig luktat!
//Mika

Detsamma

För inte så längesedan länkade jag en låt som heter "Tillsammans". Nu länkar jag "Detsamma".
Jag såg videon för första gången nu när jag var tvungen att länka den här och första tanken var att Linnéa kunde ha gjort den sju gånger bättre men sedan började jag gilla hur de har gjort videon. Den har lite oklara partier men jag gillar den, antagligen för att jag gillar låten. 
Låten har jag fått från min hemliga musikkälla:)

 

Btw, att jag gillar låten är en underdrift.

 

//Mika

A million hours left to think of you and think of that

Jag är verkligen inte sugen på att skriva ett skitinlägg om ingenting bara för att det får mig själv att börja skratta, som jag alltid gör annars. Idag har jag inte hunnit tänka på annat än att jag måste plugga och det förstör en hel del. Första tentan är på fredag och jag längtar till fredag natt då jag kommer få sova. Det är verkligen inte klokt vad långsamt jag måste tänka med tanke på hur många timmar jag lagt ner och på hur mycket jag har kvar. Fast det går fort, det skall gå fort. Det är när jag tar mina tepauser som jag hinner reflektera över hur mina söndagar ser ut nu för tiden jämfört med vad de gjort innan. Jag och Linnéa har alltid haft söndagar som en pluggdag (alltid som inte alls har varit i en evighet men under högstadiet och gymnasiet). Ibland känns livet bra meningslöst och frågan om man inte skall göra något vettigt dyker upp. Just nu känns det inte meningslöst men man borde göra någonting som får världen att bli till en bättre plats. "Man" för att jag inte vill peka ut mig själv. Jag tror inte att den här bloggen räknas som något välgörenhetsjobb. Eller? Det skulle vara för att hjälpa mig själv i så fall, haha, jag älskar att läsa mina gamla inlägg.

 

Hur som helst var jag på avslutningssittningen för vår nollningsperiod med Kåren igår och då kände jag absolut för att göra ett roligt inlägg om kvällen så jag snodde med mig ett av sånghäfterna. Det var för övrigt en riktigt bra kväll! Go mat och hets att jag inte ens hann fråga hur läget var med mina bordsgrannar, så mycket sång och tal var det. Vi dansade och det slutade på Rosannas rum med att hon och jag hade ångest för plugget, ångest som vi inte ville ha. Jag vet att jag inte kan göra ett jäkla dugg åt det när jag är full på natten mellan en lördag och söndag, men det kan inte hjälpas. Jag är nog född sådan. Det blir mycket plugg i veckan men förhoppningsvis tar vi oss igenom det någorlunda tillsammans jag och de 6 andra jag pluggat med de senaste dagarna. Det är sjukt bra att plugga ihop och förklara det någon annan inte förstår. Och så känner man inte att man är ensam när man klunkar i sig kaffe för att hålla sig vid liv:)
Lite regler vi hade under kvällen igår. Läs dem!
HTS dejtförmedling. Vi fattade det som att man skulle fylla i lappen och sedan själv ge den till någon man ville ge den till...
Adolfninjor kallade de oss ute på gatan senare på kvällen. Trots att det var mustaschninjor vi var.
Jag har haft snyggare outfits i mitt liv. Nu måste jag plugga!

 

//Mika

Varför sitta ensam och gråta en fredagskväll?

Jo för att man som psykologistudent får den briljanta idéen att man skall hacka lök till fredagstacosen som skall ätas framför skolböckerna. Jag kan inte hacka skiten utan att gråta.
Nu har jag i alla fall återhämtat mig och efter en förmiddag fylld med lite plugg skall jag snart åka iväg som ninja för att förfesta inför sittningen ikväll. Jag måste sluta skriva så att jag kan gå loss till lite Avicii innan jag måste gå. Det är lördag och det känns fett bra!

 

Jag måste också dela med mig av min nya upptäckt. Jag har börjat plugga till dubstep! Sedan jag var hos Linnéa i USA är jag halvt såld på den musiken. Och vet ni vad? Det funkar bättre än något annat jag pluggat till! Det är svårt att plugga till Melissa eller Håkan ibland eftersom jag kan varenda rad och lätt sjunger med. Men dupstepen glömmer jag av att jag spelar och jag lyssnar bara på slumpmässiga låtar jag inte kan.
Jag ville egentligen länka en annan låt men jag hittar den inte. Det är lite för mycket vocals i denna för att jag skall kunna låta bli att sjunga med men den funkar också bra!

 

//Mika

Det finns en kille

som betyder lite mer för mig än vad de flesta andra killarna i världen gör. Inte bara för att han är min bästa vän utan också för att han ringer mig varje gång han står på en av Håkans konserter. Jag lyckas aldrig själv tajma in dem men tack vare Ivan får jag uppleva dem ändå. Jag minns en gång när jag var på lagret på Ica och lyssnade på Håkan. Jag satt på en låda kattmat och rös, dels för att musiken är så underbar och dels för att jag visste att det inte kommer gå en Håkankonsert utan att jag får det samtalet. Igår spelade han på Liseberg och det var tur det för jag spenderade hela kvällen hemma med mina studier.
Länken mellan mig och Håkan.
Jag ville hitta någon go bild på Ivve när han skrattar men just nu hittar jag ingenting på min dator och jag har inte tid att leta. Hittar bara en mapp så den här bilden får duga, vilket den gör! :)

 

 

"Så säg som det är 
för den här gången 
krävs det mer 
innan jag öppnar armarna 
förlorar mig 
och känslorna faller fritt 
på midnattsgatorna 
för vem skulle bry sig 
om våra hjärtan blev förstörda? 
Men allt det här vänder sig 
in i mig

Och du är det finaste jag vet 
när allt annat här 
är falskt och fel 
och jag går bara ner mig 
för det är så jag säger det 
du är det finaste jag vet"

 

Sedan bröts det...

 

//Mika

Mot Köpenhamn!

Hahah vi gjorde precis en springnota!!! Gick in på ett hotell och drack kaffe, väl i bilen insåg vi att vi glömde att betala...dålig karma! men men, hoppas vi överlever färjan nu!

Gjorde ett litet test och svarade på 41 frågor..

Detta är säkert ganska ointressant för er att läsa men jag ville ha resultatet sparat någonstans :)

Din personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.

// Linnea

Klippte ihop en liten film, blev stört dålig kvalité men men :)

Detta är från Deltopia i Isla Vista där jag bodde.. i videoklippet ser man aldrig vilken stört bra fest det var! Vi filmade bara på vägen dit ;)
// Linnea

All in

Plugg hela dagen sedan hem och vända för att inta förförfesten som jag typ missar för att jag fortfarande är hemma. Eftersom min lektion börjar tre imorgon tyckte jag det lät jättebra att vi skall ses klockan tolv och plugga. Och för att effektivisera dagen ännu lite mer skall jag och Rosanna ses redan vid tio. Vi får se vem utav oss som sms:ar först ikväll och stället in det. Nu blir det all in så att jag kan bearbeta allt jag lärt mig om minnet idag!
//Mika

Mustaschninjorna

Jag är en ninja, i alla fall på deltid. Och så bär jag mustasch, så sällan jag kan. Idag har det varit en lång dag med seminarium och "skattjakt". Bland de 45 uppdragen fanns bland annat att äta en matsked kanel, sälja en korv, få tio okända människor att bilda en kör, tigga till oss en filmaffisch, få kebabsås från tre olika kebabställen, ta reda på hur många kullerstenar det finns på stortorget, fota oss med rektorn samt få ett kort på en av Lunds mest unika alkisar (vad jag fattade det som i alla fall).
(Det med korven var förresten roligt. Jag vet inte hur det gick till för jag stod utanför men "vi" köpte en korv på 7eleven för 23 kronor som tjejen i kassan sedan köpte tillbaka för en krona, som hon dessutom fått av någon av oss. Haha, snacka om att vaska korv!)
Sist när vi var ute ihop kom vi på att vi kunde sätta mustaschen på fingret och bara ta upp den vid behov.
I den här fontänen skulle vi alla stå och sjunga studentsången. Sedan visade det sig att vi inte alls hade behövt stå i den för att få våra poäng, våra faddrar ville bara jävlas med oss.
Lukas sveper stark kebabsås och han som jobbade i luckan sa att vi skulle ringa 112 för att det skulle bli kaos efter några minuter.
En fin bild på mig:)
Nu skall jag däcka så att jag är taggad och laddad för min föreläsning om minnet imorgon klockan tio!
//Mika

What's up?

Nu sitter jag här igen om inte pluggar. Fast det är nästan lite okej för jag äter frukost. Plus att jag redan har hunnit med att träna idag. Så jag är ursäktad.
Jag älskar den här oredigerade bilden på Linnéa i Vegas! Hon satt på golvet och jag satt i en säng och så fotade vi varandra.
//Mika

Dagens roligaste

Vi sitter i biblioteket och pluggar när jag skrattar till. Rosanna frågar vad jag skrattar åt och jag pekar på min mobil och säger att jag fick ett roligt sms. Du frågar hon på fullaste allvar: " Från mig?" Då har hon ändå inte rört sin mobil på flera minuter och skickade senaste sms:et till mig någon timme innan det. Vi börjar skratta båda två och fem minuter efter det vaknar Daniel till liv och undrar vad vi skrattar åt vilket också var en rolig fråga just då...
Här står Rosanna med sin dator och visar hur en stjärnelev ser ut:)

 

//Mika

Kultur är ett alldeles för svårt ord...

Idag har det varit en lång dag. Åkte hemifrån vid nio och kom hem nästan tolv timmar senare. Vi hade en lite novischträff och skrev dikter av ord vi plockat ut ur texter. De blev verkligen inga höjdare (om ni frågar mig). Här kommer min grupps dikt (nästan i klass med den Linnéa skrev i förra inlägget):

 

Finns Gud i verkligheten?
Har vi tolkat allt rätt eller är det bara en enda stor bluff?
Författarna använder romaner som ett blottläggande av sitt själstillstånd.
Måste man acceptera deras idéer resonemang, välja mellan sanning och logik?
Konsekvenserna av denna symbolik kan leda till att revolutionen blir utan estetik.
Världen blir oförändrad.

 

//Mika

Här är en dikt jag skrev till Mika en gång..

 

Kvävd

 

Musikens toner strömmar in, berättar sin historia om mig

Jag vill öppna dörren och se ljuset, möta det med dig

Var finns friheten ikväll, om inte här vid all tids slut

För att inte såras, lutar jag mig lång väg ut

Om ni tror att ni kan segra, en strid som aldrig fanns

Har frågorna besvarats i vår skolbals sista dans

Inget gick förlorat, jag håller i min famn

Starkare än förut, styr jag mot ny lyckans hamn

 

Godnatt bästa bästis

 

// Linnea



Kan man bli lyckligare än när Melissa släpper ett nytt album? Som jag har väntat!!!

// Linnea

För att slippa plugga

tänker jag berätta för er vad jag skall köpa idag (eftersom så många av våra läsare desperat undrar).
Jag har pluggat bra idag och tänker därför se på idol (det är ungefär så belöningssystemet fungerar). Men innan dess måste jag köpa:

 

* En förlängningssladd så att jag kan få ström till tv:n.

 

*En adapter så att jag kan sätta bildsladden från tv:n i datorn och även en sladd så att jag får ljudet från datorn till tv:n (hitta en bloggmening med mindre relevant fakta).

 

*Två sladdar till min skrivare, en från uttaget till skrivare och en från skrivaren till datorn (det känns faktiskt som att den här meningen är ännu mindre nödvändig än den förra)

 

* En kaffekokare inklusive sladd till den.

 

Har jag sagt att jag har sladdfetisch? (Eller hur det nu kan tänkas stavas) Så off we go, tänkte träna samtidigt. Det innebär joggingskor och en svettig Mika inne i köpcentret några minuter bort. Jag måste skynda mig om jag skall hinna hem till idol!

 

//Mika

Innan jag kände dig

Åh fan, fy fan, fy fan, fy fan, fy fan, fy fan, åh fan vad fyfan FAN vad det är lycka när Melissa Horn släpper ett nytt album.
Livet blir liksom tusen kilo lättare och fem ton bättre på bara några sekunder. Perfekt pluggmusik minus plugg.
Jag kommer snart skriva vilken min favoritlåt är, jag vet inte ännu. Albumet kom ut på Spotify idag. Passa på för hennes förra album försvann efter några veckor när man lärt sig att älska det.

 

Här har ni det:

 

Melissa Horn – Innan jag kände dig

 

//Mika

Nu luktar alla mina kläder mango!

Och det beror inte på att jag slängde med en mango i tvättmaskinen utan för att mitt sköljmedel luktar mango.
Idag har jag tvättat i tre timmar. Jag tycker det är svinkul!
Under tiden som jag väntat på min tvätt har jag städat. Bilden tog jag för några dagar sedan och det ser inte riktigt ut så längre, det har försvunnit lite möbler. Något som dock fortfarande gäller är att jag har gardinerna fördragna för det blir så ljust här inne annars. Jag älskar att ha ett " allt i ett"-rum där jag har allt förutom kök och badrum.

 

Nu skall jag snart hämta den sista tvätten som är på torkning. Jag tvättade sönder ett par jeans men har hört att det är modernt så det passade ju nästan bara bra. När jag tog ut dem ur tvättmaskinen såg de sjukt små ut så det blir intressant att se om jag kommer behöva gymma i ett halvår för att komma i dem. Alltid kul med förändringar.
Efter att jag hämtat tvätten skall jag plugga! All day long. Har parkhäng med min nollningsgrupp (eller vad det kallas) senare i eftermiddag om plugget tillåter!
//Mika

Somliga vet att de är starkare än andra

Bortsett från inlägget för någon timme sedan så har det hänt mycket sedan sist.

 

Jag har märkt av två personlighetsförändringar sedan jag flyttade hit:

 

1. Jag har inte tagit ett enda kort på två veckor.
Nu ljuger jag för det har jag. Men inte med min systemkamera. Jag har inte orkat bära med mig den för man vet inte vad som resulterar i utgång. Jag har tagit tre kort med min lilla digitalkamera och jag skall lära mig att använda den mer, perfekt storlek. Därför har det inte kommit upp några bilder från mitt liv här på bloggen (annat än dem jag tar på mig själv med datorn, haha). Jag tycker inte att mobilen gör saker och ting rättvisa.

 

2. Jag kom på mig själv med att svära högt och verkligen bli arg på mig själv när jag spillde kaffe på mina jeans häromdagen. Det var dagen efter att jag tvättat och jag visste att jag inte skulle tvätta på fem dagar. Det är en ny typ av problem som dykt upp, som egentligen inte är ett problem. Jag blev bara lite ledsen.

 

I fredags hade jag nollningsgrillning i en park med liveband. Det blev en lyckad kväll även då och vi dansade tills det stängde som vanligt (tror jag). (Kul att jag skriver "som vanligt" när det är min andra helg här. Ni förstår att jag måste överdriva för att få det att låta intressant).

 

Igår hade jag en konstig dag. Jag skulle läsa en artikel på datorn men artikeln var vänd åt fel håll. Eftersom jag inte har några sladdar till mig skrivare var jag tvungen att läsa den på datorn. Så jag låg i min säng och läste med huvudet mot madrassen så att bokstäverna skulle hamna på rätt håll (var en jobbig inskannad fil jag inte kunde vända åt rätt håll). Det var som uppgjort för att jag skulle somna när jag redan låg ner i sängen. Jag somnade och vaknade lagom till en ny utgång!

 

När jag gick hem från bussen i fredagsnatt träffade jag en skön tjej: "Jag har inte pojkvän för jag litar inte på pojkvänner". Trots att hon såg snäll ut vågade jag inte säga emot. Jag ville bara få sagt att pojkvänner inte är en kategori av människor utan att de är precis som alla andra, och att man egentligen inte kan lite på någon. Men hon tyckte att de visst var en grupp man kunde peka ut. Antagligen var hon i behov av någon eftersom hon själv svarade på frågan om hon hade pojkvän utan att jag ställt den... Haha

 

Så idag har jag haft en hel pluggdag. Det finns mycket saker man kan göra för att slippa plugga. Idag kokade jag ett ägg, som jag inte åt och som jag aldrig hade en tanke på att äta egentligen. Det känns som att det kan vara denna veckans sämsta tidsfördriv...
Sedan så tänkte jag att jag skulle skrolla ner till min facebookprofils födsel, bara för att. Jag gav det tre tappra försök och kom till början av 2008 som längst sedan råkade jag av misstag klicka mig in på någon som skrivit på min wall (Hade velat print screena "Mikaela joined facebook" eller vad det kan tänkas stå, som bevis, om jag lyckats ta mig dit). Det blev en resa genom tiden som slutade i depression då jag upptäckte att jag på min sjuttonårsdag fick 8 grattis på min wall. Åtta...! Ingen av mina närmsta vänner hade skrivit. Om jag varit med om en så tragisk händelse i mitt liv så känns det som att jag borde minnas den? Eller så var det en så svår bearbetningsperiod att allt blev svart för mig. Det känns ju som att facebook borde ha gjort ett fel där men jag vet inte vad det skulle vara för fel... Sjutton är väl ingen ålder att fira, så enkelt är det.
Jag har också suttit i min säng och bara suttit för att det åskade. Jag drog ut alla kontakter och stängde av datorn och satt med armarna runt mina knän och njöt av att jag faktiskt inte kunde plugga. Jag undrade hur längre jag skulle kunna sitta så och övertala mig själv om att jag gjorde det för att jag var rädd för ovädret.
Åter igen så tycker jag att det är kul att plugg men just idag kom jag aldrig igång.
Jag har också suttit såhär ett flertal timmar. Jag skall bli låtskrivare och Ivan skall sjunga mina låtar. Jag kan verkligen inte sjunga och kan inte ens få till det så som jag vill att det skall låta när jag spelar in klipp till Ivan. Men jag tror att det kommer bli bra, första albumet kommer nog redan om sisådär 207 år om vi har tur. Jag gillar skarpt när Ivan sjunger men hans krav (nästan ett krav i alla fall) är att låtarna skall vara på svenska... Vi har suttit många kvällar och försökt få ihop det men det slutar mest i trams då vi inser att vi verken är Melissa Horn eller Håkan, haha:)

 

//Mika

Vi skyyyypar

Och då ser vi ut ungefär såhär! Tiden springer förbi när jag sitter i min säng och skypar med Linnéa som antagligen sitter i sin säng i Göteborg.
Säger man skypar? Eller skype:ar? Fast det spelar inte så stor roll. Spelar ingen roll alls!
//Mika

Ibland vet man inte varför man gör saker.

Jag har ingeting att skriva om. Jag har ingenting bättre för mig bara. Jag är hungrig men kan inte ta mig till köket för två killar, specialiserade på rör, blockerar vägen. Så äta kan jag inte göra. Jag borde börja göra mig iordning för att åka till Lund på grilleftermiddag men det kan jag ju inte göra så länge dem är här? Alldeles nyss frågade den ena killen den andra något och jag svarade? Helt plötsligt antar jag från ett annat rum att den ena rörmokaren som byter rör i badrummet vill fråga mig något. Så jag svarar och den killen som egentligen skulle ha svarat tittar undrande på mig...
Så nu vill jag helst bara att de skall gå härifrån för jag tycker att det är pinsamt att vara här. Stämningen är lite awkward. (Och precis nu blev den värre. Jag tyckte att stavningen på awkward såg konstig ut så jag kollade upp den på tyda.se, som förutom att översätta ord även har en funktion då en röst kan lära mig uttalet. Något jag lyckades ta del av nu. Så två minuter efter att jag svarat på fel fråga kommer det ett "awkward" högt och ljudligt från min dator.)
Nu bloggar jag för att det känns som att jag har någon att vända mig till då. Ungefär som när man fejkar ett samtal på bussen för att slippa prata med någon man inte vill prata med. Jag vet att jag inte är ensam om att göra det.
Hjälp mig, ta mig härifrån!
//Mika

"Skolfri" torsdag!

Sara har sovit hos mig i två nätter nu och oboy vad vi har varit effektiva vad gäller allt!
Eller?
Igår pluggade vi. Jag på min percpetion och hon på sina symboliska former.
Det är konstigt hur allt annat i världen blir roligt när man skall plugga.
Som tur var kom Rosanna hit en stund och drack kaffe med oss.
Så efter att ha gått upp klockan åtta på morgonen och sedan beklagat oss hela dagen över att vi måste plugga satte vi oss ner klockan fem på eftermiddagen och öppnade böckerna. Och vet ni vad?
Det var kul.
Det är ofta inte själva pluggandet i sig som är jobbigt, speciellt inte nu när jag valt vad jag vill läsa. Det är allt den tiden runt omkring då man vet att man måste göra det. Bättre att bara få det gjort! Det skall jag lära mig till nästa gång (yeah right).
På kvällen tog vi oss en träningsrunda i Malmö och insåg att jag bor sjukt nära det mesta. Det hann bli mörkt medan vi var ute och det är en himla mysig stad!
//Mika

Why can't you understand?

Låten som jag länkar här under ligger i en av mina spotifylistor och den kommer alltid på vid rätt tillfällen. I början tyckte jag inte alls om den men nu gillar jag den! Den kommer nog alltid få mig att tänka på min första vecka här i Lund.
Hur som helts så har jag aldrig förstått vad det är dem sjunger. Kanske att det hade gått om jag verkligen koncentrerat mig men det har jag inte gjort. Efter att ha lyssnat på låten är den enda meningen jag lyckats höra och som satt sig: "Why can't you understand?" Komiskt nog. De första gångerna trodde jag alltid att det var en svensk låt när jag hörde den första raden.
Tyvärr så googlade jag texten och nu vet jag vad de säger och kan inte höra något annat än de engelska orden som sångaren sjunger. Jag har tappat förståelsen för att den skulle vara obegriplig.
Jag har alltid tyckt att den låter djup, haha!
//Mika

Vad pluggar Mika i Lund?

En grundkurs i psykologi på 30p.
Tanken är inte att jag skall bli psykolog. Tanken var ett tag att jag skulle samla på mig lite högskolepoäng så att jag kan plugga journalistik men jag vet inte. Just nu vill jag bara läsa någonting som är roligt.
Psykologin är riktigt intressant och även om det bara är en kurs så är den på heltid och går undan. Första föreläsningen gick så fort det inte gick att anteckna i takt med vad som sades och efter första seminariet var frågorna fler än någonsin.
Så nu har jag det precis så som jag vill, ett eget place där jag kan sitta och plugga på någonting jag tycker är kul till sent in på natten.
Föreläsningarna är roliga och alla lärare jag träffat på hittills har imponerat på mig med att vara enkla och strukturerade.
Jag har lyckats hamna i grupp 4 (säger er ingenting) vilket innebär att jag har mina seminarier kl. 15-17 de dagarna då vi har dem (nu säger grupp 4 er någonting). Så idag blir det ett eftermiddagspass i skolan med ett seminarium om perception.
//Mika

Tisdagsmiddag i Mikas lägenhet

När man bjuder på middag vill man inte att det skall vara smaklöst, så jag saltade på kycklingen lite extra.
Någon mer som vill komma på middag hos mig?
Men artiga som de är så gillade de maten. Det kommer bli mycket häng med dem i höst, som tur är:)
//Mika

Måndagsmiddag på Karls balkong

Efter att ha fått sina möbler lovade Karl att bjuda mig på middag. Så idag storhandlade han och fick ihop en riktigt lyckad måltid. Hans lägenheten saknar bestick, för er som vill anteckna det.
Receptet:
Bjud in er hos Kalle
Tack och lov gav han mig kaffe. Har ingen kaffekokare hemma ännu så det har jag längtat efter.
//Mika

Off to school

Jag har pluggat hela förmiddagen och skall till skolan för att ha seminarium. Jag behöver inte gå ännu men är helt klar så jag bara sitter här. Jag tror att jag är rastlös vilket inte händer speciellt ofta. Jag har till och med skor på mig och jag tänker sitta såhär i tjugo minuter till innan jag går. Visste ni att det bara är en myt att vi bara använder 10% av hjärnans kapacitet? Det finns inget vetenskaplig underlag som stödjer det påståendet.
Jag har aldrig riktigt förstått grejen med att lägga upp en bild flera gånger i samma inlägg fast i olika färgnyanser. Många gör det. Jag insåg nu att de kanske är för att de inte kan välja vilken de gillar bäst. Så för att vara på den säkra sidan lägger man upp alla. Jag testar, jag kanske gillar det jättemycket. Problemet då kommer bli att jag redigerar mina bilder på många olika sätt och kommer sluta med runt kanske 89 varianter av samma bild i ett inlägg.
//Mika

Ööööh, stört bra!

//Mika

Uppslukad av min bok

//Mika

Dagens löpsedel

Det handlar inte längre om hur snygg man är. Eller om hur full ens ragg är.
Det handlar om var man är.
Det känns som att det mesta är riktat ganska så mycket mot oss studenter här nere i landet.
//Mika

Söndag

Första veckan i Lund verkar det vara populärt att gå ut, vilket inte är så konstigt. Det finns ju inte någon student som inte går ut första helgen. Långa köer slingrar sig utmed väggarna och ställena fylls fort. Så igår var vi på plats tidigt! Det blev en lyckad kväll även igår:)
Här sitter jag och pluggar. Skall försöka göra det i turbofart så att jag kanske hinner med att göra något annat ikväll. Visserligen trivs jag galet bra i lägenheten och har inte ont av att sitta här hela dagen:)
//Mika

Mika till Linnéa.

Det här kortet togs på en strand på Skiathos i Grekland för några år sedan. Det är den enda tavlan jag har med mig hit ner. Än så länge i alla fall. Det är väl egentligen bara jag och Linnéa som vet vad den säger:)
Jag har ganska mycket att plugg och göra så för att veta att jag får mycket gjort imorgon har jag bokat tvättid klockan åtta på morgonen. Värt med tanken på att jag nu skall åka till förkröket.
//Mika

Det är okej att känna

Bara för att det inte krävs en anledning att lägga upp den.
Och ifall någon vill vara seriös en fredagskväll.
//Mika

Fredag

Gårdagens utgång är ingenting vi talar om här på bloggen. Istället talar vi om morgonen som såg ut såhär:
Nu blir det sushikväll och mer utgång:)
//Mika

My Mind

Första dagen i skolan frågade en av lärarna och någon hade haft problem med att skaffa någon av böckerna.

 

 

 

...

 

 

 

En kille säger säger ångestfyllt att han inte fått tag i en av de fem originaltexterna. Läraren säger att det ju inte är så bra.

 

 

 

Ofta jag skulle räcka upp handen och låta mig bli stämplad redan då för att jag inte hade någon av de sju böckerna.

 

 

 

Så jag nickade och svarade nej på frågan om det hade varit några problem med att få tag i dem.

 

 

 

Här har ni Psychology- The science of Mind and Behaviour, min 1036 sidor långa engelska vän.
Best friends forever<3

 

 

 

//Mika

Morgonrutin

Varje morgon gör jag samma sak: försöker att lista ut var jag har lektion. Idag har jag ett namn på en aula men jag vet inte i vilken byggnad och inte i vilket område. Så idag hjälper inte gps:en i mobilen...
//Mika

RSS 2.0