"Det är ju fjortis att blogga över huvud taget så..."

För er stammisar som såg hur min bränna blev sist jag var här i staterna kan jag glädja er med ännu en bild:

Vi låg på Venage Beach i förrgår och tydligen var solen väldigt ojämn där. Dock ser mitt ansikte normalt ut nu igen:) Idag flyger vi från LA to Vegas baby!
//Mika

Uuhm, hey!

Tjatja bloggen! Dålig uppdatering leder till desto mer glädje när det väl händer. Och vem är jag om inte någon som vill sprida glädje?

 

Idag har vi bilat från Santa Barbara till LA vilket egentligen inte är så märkvärdigt. Det är som att åka fram och tillbaka till Ica hemifrån mig ca 6 gånger, förutom att det förmodligen skulle kännas ganska meningslöst att hetsa fram och tillbaka till en mataffär. Vi har alltså förflyttat oss två meningsfulla timmar idag. Nu måste jag lämna över datorn till Linnéa så hinner inte skriva så mycket mer, utan lägger upp några bilder. Vi har tre nätter här i LA innan det bär vidare till Vegas!

 

Santa Barbara, strax innan att jag och Felicia somnade på stranden och jag återfick min fula bränna...
Felicia sa att bilden blev bra men att jag inte riktigt kom med. Min idylliska strandbild blev inte så perfekt.. Har säkert ett tiotal halvkroppsbiler!
Sista kvällen i Santa Barbara! Jag, Sofia och Linnea:)
Snygga!
En ordentlig flurre nere vid vattnet en av dagarna i SB.
Över till Los Angeles:

 

Allt för mig, just nu.
// Mika

Gradution!

Jag fick en grym plats för att fota tjejerna när de gick upp på scenen och tog emot sin röda bok från SBCC. Tyvärr har jag inte den kameran här just nu så jag får bjuda på lite mobilbilder istället. Efter en lång väntan i stekhet sol var alla elever "graduatade". På kvällen blev det fest i IV, det känns som att jag inte varit hemma sedan jag var här sist.
Sötaste tjejerna:)
Petra är brun, jag är orange, mitt hår är okammat.
Jag och Petra diskuterade hur lätt det är att dö genom att ta ett litet kliv för mycket över kanten och falla många meter innan man hamnar i havet. En diskussion som satte igång festen på riktigt!
Idag är det strålande sol och vi smider planer för dagen! Sooo long!
//Mika

My world is mine!

Jag har bestämt mig för att lämna datorn hemma men vi lär uppdatera här ändå. Jag har inte så mycket att säga, förutom att jag är sjukt laddad inför morgondagen och en månad i staterna! Ibland känns det som att man är på toppen, som att ingenting hade kunnat vara bättre. Nu är ibland!. Min iPod är full med så bra musik att jag smäller av! Jag måste sova, strax efter fyra inatt åker vi:)
Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah bara!
Linn, Johan och Yammi var här och sa hejdå förut och mmmmmhhh att jag har de bästa!
Jag hatar att gå och lägga mig hungrig men vad gör man inte för att vakna hungrig? Talesätt är inte min grej...
//Mika

Ni som tycker att jag verkar med i svängarna behöver inte läsa det, ni som inte tycker det kan lika väl läsa...

Idag gick jag för att lämna in min dator. Jag sa som det var; att den låter konstigt ibland när jag startar den. Även vid andra tillfällen. Den låter alltid när jag vänder datorn fram och tillbaka i luften. Först fick jag höra att man vanligtvis inte skall göra så med datorn när man startar den, vilket jag vet, jag bara gjorde så för att med säkerhet framkalla ljudet jag i det läget ville höra. Det gick inte, datorn lät inte alls... Killen som hjälpte mig bad mig att förklara ljudet och jag sa att det lät som att en skiva försöker startas upp, kanske att den låter lite hackig med. Ungefär då insåg jag mitt misstag. Killen frågade om det inte var så att jag hade en skiva i datorn och jag sa att det kunde vara så men att jag i så fall satte i den igår och att datorn lät även innan dess (det sa jag bara för att jag tyckte att det var pinsamt. Skivan sattes i strax innan dess att datorn började låta konstigt, dvs när jag var i Santa Barbara för en månad sedan...). Ut ur datorn tar jag en Sex and the City skiva och känner mig totalblåst. Men jag fortsatte att proppsa på att det inte var skivans fel. Efter att tag sa jag att jag gärna tar hem datorn igen och hoppas på att den börjar låta konstant så att jag kan lämna in den. Det blir verkligen en konstig situation när kunden inser att den inte alls vill lämna in sin fullt fungerande dator när personalen bestämt vill lösa problemet. Om jag ändå bara kunnat svälja min värdighet, ursäktat mig för mitt misstag, tagit min dator, gått och aldrig behövt träffa dem igen. Det hade ju inte varit så farligt. Dock måste det tilläggas att det inte var jag som satte in skivan i datorn, så heeeeeeelt blåst är jag inte. Fast ändå, ganska.

 

Nu sitter jag och Felicia på håll och försöker lappa ihop det sista. Packning och framförallt musik! Vi har många timmars flygresa imorgon och eftersom vi knappt hinner sova innan lär lite musiklyssning vara lämpligt att ta itu med på planet. Jag tror även att stackaren pluggar nu de sista timmarna! Känner igen det och tackar mig själv för att jag inte är där, haha.
Jag och Felicia är så mycket mer lika som personer än vad jag och Linnéa är. I två dagar har vi planerat vilken mysig frukost vi skall äta imorgon. Och om några timmar får vi träffa Linnéa med. Det kan inte bli annat än bra det här!

 

//Mika

Vad hände med mitt liv?

Allt som var olöst blev löst idag så nu är det bara lugna puckar! Ändå kommer jag behöva dygna de två nätterna som är kvar innan vi åker. Varför får jag det alltid att bli så? Visserligen gör det väl inte så mycket denna gången eftersom jag ändå kommer vara jetlagad. (Jag dygnade förresten natten till min egen student, hade lite "sista minuten" plugg att göra-.-) Vissa saker är ovärda. I vilket fall, så försöker jag övertala min lilla dator att överlämna allt sitt material till den stora datorn så att jag kan lämna in den lilla på lagning imorgon. Den totalstrejkar. Nu har den överfört 127 objekt av 1347. Det är alltså första omgången. De 1347 objekten skall sedan från hårddisken till den andra datorn innan jag kan börja med omgång två. Om det ändå hade varit 1337 objekt så att jag känt mig lite eliiiit...

 

Under tiden jag väntar på att teknikens under skall göra sitt spelar jag Lykke Li – Tonight på högsta volym i mörkret i mitt rum, så jag är gärna vaken. Min familj kommer sakna min nattmusik när jag letat mig vidare till andra ställen att spela på:)

 

Jag skrattar åt att jag sitter här och gör ingenting i väntan på datorerna. Nu fick jag panik. Jag kanske borde börja fundera på packning, jag jobbar hela dagen imorgon och på kvällen har jag planer... Klockan fem, am, på onsdag åker vi! Okej; WIIIIIIIIIIEO:D

 

Så vad hände med mitt liv? Det blev alldeles perfekt bra. Det är alldeles perfekt bra! Som Ellie Goulding (nästan) sjunger: "It's not about what you've lost, life's about what you've found"!

 

//Mika

Everything has it's bright side!

Nu börjar det dra ihop sig! Jag har en arbetsdag kvar innan jag åker på semester i en månad, det har jag fattat ett tag nu. Vad jag insåg idag är att jag när jag kommer hem har en ynka liten sommarmånad att jobba, sedan är det finito! Jag har "sagt upp mig" efter mitt sommarjobb. Det kändes lite sorgligt idag, speciellt eftersom alla inte jobbar som vanligt under sommaren, alltså är de här dagarna de sista tillsammans med vissa. Jag vill vara på tusen ställen samtidigt och göra tusen saker i samma nu. Jag kommer verkligen sakna de små liven som får våran lilla Ica-butik att gå runt:)

 

Vi fick nya tröjor idag (igår för dem som jobbade då!)
Carro min kompis, jag saknar henne redan och jag har inte ens åkt ännu!
Försökte själv visa hur tröjorna ser ut först men det är ju helt värdelöst att försöka fota sig själv med en iPhone eftersom man måste hålla i den hela tiden. Vilket problem:)
Åh, jag är så glad att jag jobbar på Ica! Och de nya tröjorna är hur goa som helst!

 

//Mika


Hej Pia!

Nu har du äntligen hittat hit! Här kommer lite bilder. De flesta är gamla men jag har i alla fall tagit dem, vilket är poängen:) Har inte alla originalen så därför är de olika stora!
//Mika

Fixardag!

Jag satte mig på min rast på Ica och gjorde en lista över saker jag skulle ta tag i idag. Det var en rimlig och strukturerad plan och det kändes bra ända ut i fingerspetsarna när jag skrev den. Den innehöll bara massa praktiska saker som bokningar, avbokningar, ringa samtal för att fixa det ena och andra med alla möjliga saker som inte fungerar som de skall osv. Listan gav mig dagens pluspoäng!

 

Sedan kom jag hem och har inte bockat av en endaste liten sak på listan ännu. Jag har tre minuter på mig i skrivandets stund och om jag skall hinna uppfylla den som i nuläget kan verka enklast, vilket är att sova i tid, så måste jag sluta skriva nu. Vilket jag inte gör. Det är här jag knappar in dagens minuspoäng. Så jag antar att jag är tillbaka på noll igen. Jag gillar att vara kvitt. Det är inte bra att vara för på topp. Jag kan ju faktiskt ta upp listan en annan dag och bocka av på den då. Plus att jag ju mått bra av att tro halva dagen att jag har sådan disciplin på mig själv att jag skulle fullfölja den.

 

En annan sak som hände idag var att jag kopplade in min tv. Jag köpte tv:n, sex månader senare köpte jag en kabel så att jag kan få in några kanaler och knappt två vekor efter kabelköpet kopplade jag ihop tv:n och kabeln. Nu är den igång! Man kan tro att jag är lat, oteknisk eller bara rent av dum i huvudet. Men jag anser mig inte vara något av det faktiskt. Jag har bara inte haft något behov av att kolla på tv sedan jag köpte den. Det är verkligen inte ett onödigt köp, bara det att det är en "kopplas in vid behov" pryl. Idag är vid behov. Jag klappar mig själv på axeln och är sådär löjligt stolt över att det är gjort. Snart kanske jag kan ta tag i sänglampan som jag köpte för drygt tre år sedan som fortfarande ligger under sängen... Vid behov Mika, vid behov.

 

//Over and out Mika

På promenix

Ivan och jag stod vid en korsning och diskuterade om vi skulle gå den snabba vägen eller om vi skulle gå via den plats där en man några minuter senare skulle bli skjuten i sin bil. Ovetandes valde vi den snabbaste vägen hem och helikoptern som följde mig fick berätta att något hänt. Det absolut sjukaste, som är riktigt sjukt, är att jag inte blir förvånad. Inte ett dugg faktiskt.
Det var kul att träffa en Ivan som var något brunare än vanligt. Just att han solat gjorde det roligt!
//Mika

Jag hade en bra rubrik men jag tappade den...

Idag blev det lunch och fika med Jempa:) Det var mysigt tills en man lade sig naken framför oss. Då gick vi...
Det blev ganska mycket prat om framtiden, eftersom det är någonting vi måste ta itu med. Jag gillar den verkligen, framtiden! Snart är den nuet:)

 

//Mika

Jag är i extas

Jag skulle kunna gå och lägga mig nu, så mycket har jag redan hunnit med idag. Jag har fyra arbetsdagar kvar innan jag flyger tillbaka till USA. Jag förstår inte att jag inte skrivit mer om det! Denna gången blir det inte bara Santa Barbara utan även LA, Las Vegas och NY, minst. Vi är inte helt klara med planering ännu, det är den jag jobbar på nu. Jag letar hotell samtidigt som jag lyssnar på Maggios skiva och givetvis, dricker kaffe. Jag är fruktansvärt uppe i det blå! Strax skall jag ta mig in till stan för att sedan ta mig ut till havet med Jennifer. Vi har en tradition att skrika in våren (lite som Ronja) fast det känns mer som att det blir ett skrik för sommaren det här året. Om en vecka åker jag, när jag sedan kommer hem igen gör jag det mitt i den svenska sommaren. Hur bra? Så bra!

 

Jag googlade "extas" och kan inte riktigt hålla med om att jag befinner mig i det tillståndet som Wikipedia beskrev. Jag menar mest bara att jag är glad, så in i bänken:)

 

//Mika

Hejhej bloggen!

Jag kan sakna att skriva här när jag inte gjort det på länge. Det dyker upp så mycket roligt som är värt att dela med sig av. Även om jag inte skriver vad jag gör varje dag så känns det ibland som att jag har saker att "skriva igen". När jag skrev dagbok dagligen var det något av det jobbigaste jag visste, för det hände ganska ofta att jag hade en vecka att skriva ikapp för att man skulle förstå det jag skrev för dagen. Det gjorde att jag bara sköt på det ännu mer och tillslut hade jag inte en chans att minnas alla dagar jag missat, vilket gjorde att jag kom undan!
Så nu tänkte jag skriva ikapp de senaste dagarna, eller snarare lägga upp lite bilder:)

 

I onsdags träffade jag Karl för att han skulle lära mig att använda min kamera. Det gick bra, jag lärde mig allt han kan (nästan i alla fall). Vi drack kaffe och åt glass och det både snöade, haglade och regnade på oss, tror jag. Säkerligen var det sol stundvis också:)

På kvällen blev det reunion! Inte för mig kanske, men nästan. Valdi gänget var samlat i Göteborg och det blev dags för utgång.

?

Jesper var inte alls full, bara glad att få hälsa på i Göteborg:)

I lördags fyllde Nathalie 20 år och hennes syster hade fixar med en överraskningsfest för henne. Själv missade jag själva överraskningsmomentet eftersom jag befann mig på Ica då men jag trillade in i efterhand. Det blev i alla fall väldigt lyckat!

Johan var riktigt taggad, haha!

Jag säger inte att du var full Simon, men du tyckte att den här bilden blev jättebra och du ville att jag skulle lägga upp den på bloggen! Personligen måste jag säga att jag tycker att du kan se bättre ut... Haha, fast du är inte ful alltså!

Igår var jag i stallet i kvällssolen och blev kär i en kanin.

Idag har jag varit på Ica:) Nu skall jag sova för planen är att gå upp och springa innan jobbet, så att jag har det gjort. Jag hoppas att jag lyckas hålla vad jag lovat mig själv...

 

 

Har också lyssnat på "My heart" med The Perishers hela dagen. Jag älskar när Ivan spelar den:                                                                       "If you’d feel like I feel
And if you’d know what I know
I don’t think you’d ever play me
I know you’d never play me
"

 

 

//Mika

 


Det här skriver jag bara för att

jag undrar vad bloggen sysslar med. Jag måste förklara mina inlägg eftersom jag inte kan radera dem. Det här är alltså bara ett testinlägg. Jag skriver inte vem jag är i hopp om att ni tror att det är Linnéa som skrivit detta dumma inlägg...

Hej måndag!

Idag var jag på jobbet strax innan klockan sex för att inventera. Tidigt men det innebär också att man slutar tidigt. Efter det samlade jag på mig lite vuxenpoäng genom att lämna in min deklaration. 
Sedan åkte jag och mamma till Ikea och jag köpte kuddar och ramar. Jag har ett litet dilemma i mitt liv just nu; jag vill aldrig lämna mitt rum.
Jag hann också med ett pass med min personliga tränare Simon (han anser att han är det) , så nu skriker mina ben...
(Kepsen köpte jag btw i LA men han som skulle få den ratade den, skön kille. Så nu använder jag den själv här hemma, haha)
//Mika

Världens mysigaste helg

Jag och Linnéa har genom åren försökt att skapa ett tjejgäng men utan framgång. När jag var hos henne i SB insåg jag att hon har ett där. Jag är verkligen inte missnöjd med det gänget vi haft (haha) men det är något visst med att bara vara tjejer. Jag har kommit på att jag har mitt tjejgäng! Dock finns det nästan ingen tid för alla fyra att ses, därför blev vi förvånade när vi lyckades hitta en helg som passade alla. Ingen av oss visste att det var Valborgshelgen vi planerade upp men alla blev lika glada när vi insåg det. Inget smink och inga klackar, bara mys. Så sjukt underbart! Jag längtade ihjäl mig efter helgen hela veckan:)

 

Nu har jag tryckt in ganska många bilder här eftersom jag ville det. Värt att nämna, typ...
Linn vinkar hejdå och med det tackar jag för en grym Valborg! Många djupa diskussioner och man inser hur mycket man är värda för varandra. Genom skratt och tårar, bokstavligen. Och tjejer, bottoms up, bottoms up, ey, what's in ya cup? Loveya!

 

//Mika

RSS 2.0