hej

Bra kväll igår, vi var inte de enda utklädda! Många hade gått in för det helhjärtat! Supergod mat! Jag har bråttom nu! God frukost hos Yammi idag, sedan klippte jag klorna på Linnéas hund. Hem och duscha och nu skall jag luncha med Johan seda hämtar Yammi mig när hon slutat jobba och vi åker till Marcus hus på Orust. Jag hoppas på en mysig kväll, vilket jag vet att det kommer bli! Resten av gänget åkte dit igår, Justin kallar det "vildmarksliv". Vet ej om jag skriver sammanhängande, har väldigt bråttom!

// Mika

My name is Sparrow, Jack Sparrow.

Tänkte men tänkte fel. Tanken var ett utförligt inlägg om inte speciellt mycket men nu blir det ett inte lika urförligt ett.

Klockan åtta i morse: Stallet. Behagligt väder och jag undrade varför jag tagit dubbla byxor på mig. På jobbet säger de att man aldrig skall påpeka att någonting går bra, för då vänder det. Det var precis vad det gjorde, ösregn!
När man tränar med hästen och koncentrerar sig på den, dess rörelser och samspelet till hundra procent så är det en sådan där sport då ingenting annat existerar. Men när man vissa dagar bara åker häst är det en hobby som ger en möjligheten att tänka på livets alla frågor, och svar. Givande syssla!

Ikväll är det maskerad! Just nu står Jakob med k och speglar sig i en jättesparkdräkt framför mig. Yammi pipmlar drinkar. Själv ser jag ut som Jack Sparrow vilket inte är fy skam egentligen, han är ju snygg så! Haha.
Senare blir det middag och fest! Vi funderar på hur det skulle vara om vi var de enda som var utklädda ikväll, bebisen, sjuksköterskan och piraten. Det roligaste ikväll är att jag inte känner en jävel av de som skall dit. Eller jag känner de jag går med och henne som bjudit mig, tack och lov:)

// Mika

Of course there's sharks here, it's an ocean...

För en vecka sedan blev en surfare attackerad av en 5-6 meter lång vithaj, 45 minuter från stranden där jag brukar surfa! Han hade tydligen märkt vad som var på väg att hända eftersom han försökte få sin kompis uppmärksamhet. "Help me dude" var hans sista ord. Sedan anföll hajen. Efter anfallet gick det inte att rädda honom, han förlorade alldeles för mycket blod. Till och med surfingbrädan hade gått sönder i attacken.
Min kompis som jag surfar med har gång på gång försäkrat mig om att jag inte behöver oroa mig för hajar när vi surfar. Det har inte varit alls många hajattacker här eftersom vithajar inte brukar anfalla människor. Jag har känt mig ganska trygg med den vetskapen, trots att det alltid blir lite obehagligt när man kommer ut på djupare vatten där man inte bottnar. Jag kommer aldrig kunna känna mig säker igen.
Frågan är om jag ens ska surfa något mer?
/ Linnea

Ett konstaterande

Jag har kommit på varför vi inte bloggat! Vi är båda väldigt trötta på hur bloggen ser ut! Vi måste verkligen bli av med den lila-rosa balbilden. Och grön bakgrund till det, vad hände där? Uttjatat och usch! Haha. Även om det är insidan som räknas så ger utsidan ett första intryck!

// Mika

"Nu är det bara 500 meter kvar! Psst"

Vi tog oss runt en jäkla runda igår, eller Simon tog oss runt. Det gick bra fram tills sista backen då jag sa till honom att jag inte visste om jag gick eller sprang. Simon peppade med: "tänk på beachen 2012". När jag påpekade att 2011 kommer före skrattade han bara och sa att vi skulle tänka realistiskt. Jag trodde inte att jag var kapabel till det men vi sprang på nästan en mil utan stopp (det var inte en mil men det låter bättre än 8,9 km sådär) och innan dess hade Simon introducerat en väldigt avancerad uppvärmning för mig. Det känns bra det här!


Fokus på annat än mig, haha.

Jag har lite träningsvärk nu. Det bästa med det är att det enda sättet att bli av med den (för stunden i alla fall) är att träna. En god, eller ond, cirkel:)

Idag har jag jobbat, ovanligt va? Efter det åt jag, Yammi och Mathilda middag i stan. Fitness kyckling (haha) blev det och till det en riktig god sallad som innehöll allt! Mathilda åt oliv på oliv som hon av någon anledning trodde innehöll mandel? Efter ett tag insåg hon att det var vitlök. To bad eftersom hon var på väg vidare ut efter middagen!

// Mika

"Men Mika, man jävlas bara med dem man tycker om"

Long time no see! Dålig uppdatering på grund av att jag har haft annat för mig och inte har haft tid att blogga. Men nu är mitt liv så totalt meningslöst igen att bloggen kan få all tid. Eller?

Jag tänkte faktiskt skriva ett inlägg tidigare idag men det sket sig. Jag hade tv och dator på men när jag skulle tända taklampan slocknade allt... Men med mina kunskaper var det inga problem att lösa problemet, det tog mig dock ett bra tag innan jag försökte. Jag satt här på mitt rum, utan lyse, musik och facebook och undrade vad jag skulle fördriva tiden med...tragiskt. Jag lyckades i alla fall ta mig ner till undervåningen och byta propp!

Jag och Simon har sagt att vi skall börja vårt nya liv idag, det där livet som man påbörjar lika många gånger som man avslutar det, om inte en gång mer. Att det är halv storm och pissregn ute är alltså ingen ursäkt; om åtta minuter knackar han på dörren och vi skall ge oss ut och springa. Jag tänkte börja värma upp redan nu med att hitta passande stenar så att jag undviker håll. Trots vädret är jag taggad, nu kör vi Salle!

// Mika

jag förstår inte

Jag drog mig för att borsta tänderna strax efter elva. NU är jag klar. I do not get it. Jag fastnar i de andra rummen varje kväll, haha. Det är bara några meter det handlar  om men jag kan inte ta mig från badrummet till mitt rum och passera, speciellt Henrik, utan att det tar en timme extra. Nu förstår jag inte vad det är jag inte förstår. Jag klagar verkligen inte, det är ju mitt val:) Fast jag borde nog försöka lyckas lite bättre med det här med sömn...

// Mika

Trettionio

Idag är det sista dagen på vecka 39 för det här året. För två år sedan, när vi gick i tvåan, var vecka trettionio en sjuk vecka. Linnéa bodde hos mig hela veckan, Linn hela helgen. Veckan har till och med fått ett eget album på facebook, allting hände! Här kommer nio bilder från vecka 39 2008.



Det finns så många roliga historier jag skulle kunna dela med mig av men jag har valt veckans första händelse. Bild sju och nio (känns som jag är med i så skall det låta) är kopplade till måndagen vecka 39 2008 (det var ett jäkla tjöt). I alla fall:

Jag och Linnéa hade precis tagit oss an matte C och vi hade en lång pluggkväll framför oss innan tisdagens matteprov. Vi bunkrade upp hemma hos mig  med det nyttigare alternativet; naturgodis! Jag minns inte hur pluggandet gick och det hör inte heller hit. Någon gång på kvällen ringde Simon, han var med Fabian. Han betedde sig konstigt och frågade vilken adress jag bodde på. Vi undrade varför han ville veta det och tydligen ville Fabian skicka blommor till mig, precis som man alltid vill göra på måndagkväll. Andra gången Simon ringde åkte de bil för att hyra film nere vid macken hos sig. När vi lagt på för andra gången förstod jag och Linnéa redan att de två, Fabian och Simon, var på väg till oss. Vi spelade dumma. Simon ringde igen och frågade om vi var hemma. Vi sa att vi nog skulle sova men det tyckte inte Simon, så han "övertalade" oss att vara vakna. Vi sa att vi skulle ut och gå och då ville Simon väldigt gärna veta vilken väg vi skulle gå, bara för att. Vi gick ut. Vi såg bussen komma och vi såg killarna hoppa av. De hörde oss på långt håll eftersom vi medvetet var högljydda. De gömde sig och kastade sten på oss. Vi låtsade få panik och sprang en bra bit innan vi stannade. När de följde efter oss skrev Linnéa till mig att vi var förföljda och vi gömde oss. När vi låtsades som att vi inte vågade komma fram ropade Simon och Fabian att det bara var dem och alltså ingen fara. Då spelade vi paffa! Vi kunde inte fatta att de var i Backatorp?! Sedan blev vi arga för att de skrämt oss. Hela vägen hem till huset fick vi höra på om hur ägda vi hade blivit. De kunde inte förstå hur vi inte kunde ana någonting. Samtidigt som killarna malde tittade jag och Linnéa på varandra och log. När vi var vid min gräsmatta saktade vi in så att Simon och Fabian kom först fram till dörren. Där satt lappen som är längst ner i högra hörnet på bilden ovan. Gissa OM de blev ägda?
Matten gick åt skogen och vi kollade på Troja istället, halva i alla fall. Jag och Fabian sov på balkongen vilket jag inte kan förstå nu eftersom det är svinkallt ute såhär års. I alla fall, det var början på vecka trettionio.

Det var något med Justin också, han träffade killarna på bussen och sms:ade men jag minns inte mer än så... Linnéa, du kanske gör det? Haha...

// Mika

Safe And Sound

Jag, Adam och Filip har varit ute och filmat nästan hela dagen! Vi tänkte bli klara idag, men självklart har vi mer än hälften kvar tills imorgon... Allting tar längre tid än vad man tänkt sig. Ska upp klockan 8 och filma igen, för att hinna surfa lite senare på dagen också ;) GODNATT!

Filmcrew, det kända huset på De La Vina Street i bakgrunden.
Jag och Waak (känd skådis här i cali)
State Street (ganska känd gata)
Två kändisar
Den kända amerikanska hamurgaren som orsakar hälsoproblem här i USA
känd CO
famooous close-up, shallow depth of field
allmänt känt
Välkänd park
// Linnea

höst

Bloggen fungerade inte när jag hade någonting att skriva och nu har jag inte det längre. Jag har fallit handlöst för det vädret, har aldrig tyckt om någonting så mycket innan, möjligtvis förra höstens väder. Jag kan inte sitta hemma en hel lördag så nu åker jag till jobbet!

// Mika

RSS 2.0