Hej Isa

Just nu sitter jag och lyssnar igenom alla låtar du har fyllt min inbox på spotify med. En perfekt måndagssyssla. Om en vecka sitter vi förmodligen i köket i Lund och lyssnar på musik ihop:) Om du undrar så har jag varit på Hard Rock idag och bowlat samt ätit.
Jag vill länka så många låtar att det inte blir någon...
//Mika

God jul

Det är lite roligt, för många jag har pratat med har firat jul på ett annorlunda sätt det här året. Själv firade jag hemma i Göteborg för första gången på tretton år vilket kändes väldigt annorlunda. Men annorlunda kan vara bra:)
//Mika

Wild party going strong

Förr veckan tog vi oss igenom alla Twilightfilmerna. Resultatet av det var en besvikelse blandat med något slags hopp. Man inser nämligen att det inte finns någon kärlek som är så sann och stark som kärleken från en vampyr.
Och hur många vampyrer har vi vanliga människor i vår vardag?

 

Så för att bli av med den förvrängda verklighetsbilden om ett lyckligt liv med någonting som förmodligen aldrig kommer dyka upp i mitt liv slog vi oss idag ner i soffan för ett Shrekmarathon.
Vad jag inte kunde räkna ut innan var att det skulle leda till ännu en besvikelse. Konstigt nog känns det nu som att ett träsktroll hade varit det ultimata. Den kärleken är riktigt sann och lika stark som kärleken från en vampyr, om inte starkare.

 

Det här inlägget skriver jag till mig själv för att jag nästa vecka inte skall titta på Avatar, Harry Potter, Sagan om ringen eller någon annan icke verklig film med ett öde att sukta efter. (Några fler filmer med övernaturiga karaktärer kan jag inte komma på... Känns bra.) Haha.

 

Men oavsett vilken film vi sett så tar vi oss igenom vad den lämnar efter tillsammans. Nu sitter vi här i korridoren med varsin dator och hänger denna lördags kväll. Livet är soft, alldeles för soft. Isa spelar den musik i  högtalarna som Mårten önskat. Jag har gjort te till oss och jar har inga planer på att resa mig från soffan på ett bra tag. Om en vecka är det julafton. Vad hände där?

 

Just nu lyssnar vi på det här:

 

"What makes you think I'm enjoying being led to the flood?
We got another thing coming undone
And its taking us over
But I won't be no runaway
Cause i wont run"

 

//Mika

Mika och Isa bakar

Isa som är på bilden i inlägget under är mitt nya 24/7 häng. Vi gör det mest ihop och det mesta vi gör ihop sker i köket. Vi har börjat med något vi kallar för "veckans bröd" och i onsdags bakade vi ett solrosbröd. Runt tiotiden på kvällen kom vi på, efter att ha suttit i köket sedan middagen, att vi skulle sätta igång. Först gjorde vi degen, sedan skulle den jäsa i 40 minuter. Sedan knådade vi brödet och efter det skulle det jäsa i ytterligare 40 minuter. Efter det skulle vi till vår glädje behöva lägga 50 minuter vardera av våra liv på att vakta brödet i ugnen. Det var strikt bestämt att det skulle bli en limpa. Hade vi gjort små söta bullar istället hade de bara behövt vara i ugnen i 8 minuter.  Men icke det.
Så när brödet är klart strax efter ett på onsdagsnatten och vi skall upp vid åtta dagen efter, ja då slår vi oss ner och tar oss an livets djupaste frågor för att försäkra oss om att vi absolut inte får mer än fem timmars sömn...

Det blev riktigt gott. Mårten blev imponerad av att vi lyckats med ett surdegsbröd. Vi blev med imponerade av att det var vad vi bakat.
//Mika

Äntligen har jag photoshop!

Det känns som magi att jag nu kan göra precis det jag vill med mina bilder. Här under ser ni en bild på Isa i min korridor:)
//Mika

Trettonde december tvåtusenelva.

6söder 07.00 Lund
//Mika

Ett snabbt hej

Det har hänt mycket roligt den senaste tiden som jag vill blogga om men just nu har jag inte tid. Idag har jag hängt i köket från det att jag kom hem från skolan klockan tolv tills nu. Imorgon är det Lucia och då skall killarna lussa för oss tjejer innan det blir mysfrukost med nybakade lussekatter:)
Det brukat stå vettiga saker på tavlan. Det händer i alla fall...
//Mika

Första december

Idag var det uppstigning klockan sju för att hinna få frukosten klart till julkalendern kvart över. Vi lyckades samlas i alla fall fem pers framför den stora tv:n i vårt gemensamma vardagsrum och jösses vad jag golvades av julstämningen.

 

Ikväll har Martin tillagat en julskinka och Mårten har lagat en Jansons frestelse inför julbordet vi skall ha här i korridoren imorgon. Jag och Andreas har bestämt vårt tema för kvällen (en tv-serie) och allt detta gjordes till julmusik. Nu är den på gång, julen. Känner jag mig själv rätt kommer jag blogga ofta nu bara för att det är så mysigt med december. Dock kan jag inte låta bli att längta hem en smula i dessa tider:)

 

För övrigt har det varit en kontig dag idag. Sov en timme efter julklendern sedan var det dax för träning, skola, matshopping och tvätt. Imorgon är det tenta kloclan 08.00. Det enda som står på schemat om var tentan skall skrivas är "Evak". Jamen så bra, Evak vet ju alla vad det är, ligger, finns. Vad det nu är.
(Googlar man på "Evak Lund" är en utav de första träffarna man får "Evak-Mikas blogg-Finest.se". Bara så ni vet!

 

//Mika

RSS 2.0