Mika och Isa bakar

Isa som är på bilden i inlägget under är mitt nya 24/7 häng. Vi gör det mest ihop och det mesta vi gör ihop sker i köket. Vi har börjat med något vi kallar för "veckans bröd" och i onsdags bakade vi ett solrosbröd. Runt tiotiden på kvällen kom vi på, efter att ha suttit i köket sedan middagen, att vi skulle sätta igång. Först gjorde vi degen, sedan skulle den jäsa i 40 minuter. Sedan knådade vi brödet och efter det skulle det jäsa i ytterligare 40 minuter. Efter det skulle vi till vår glädje behöva lägga 50 minuter vardera av våra liv på att vakta brödet i ugnen. Det var strikt bestämt att det skulle bli en limpa. Hade vi gjort små söta bullar istället hade de bara behövt vara i ugnen i 8 minuter.  Men icke det.
Så när brödet är klart strax efter ett på onsdagsnatten och vi skall upp vid åtta dagen efter, ja då slår vi oss ner och tar oss an livets djupaste frågor för att försäkra oss om att vi absolut inte får mer än fem timmars sömn...

Det blev riktigt gott. Mårten blev imponerad av att vi lyckats med ett surdegsbröd. Vi blev med imponerade av att det var vad vi bakat.
//Mika

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0