"Hon skulle ha öl alltså"

Det känns som ett hopp tillbaka till skolan med knappt två veckor sedan sist. Det är ingen semester vi är på, dock inte heller en vanlig traditionell skolvecka. Idag har vi tre föreläsningar, två av dem är redan avklarade:
* Förlossning nöt/svin
* Kalvskötsel
* Smittskydd och Livsmedelshygien

Allting som nått mina öron de två senaste dagarna är ny information för mig(förutom något enstaka protein som jag kände till sedan innan, tack vare Kattis kemilektioner), vilket gör att det inte är tröttsamt att fyllas med fakta. Bondevärlden är en värld för sig. Blir man mjölkbonde är man mjölkbonde, man kombinerar det inte med så mycket annat.

Om några timmar skall vi ut på gårdarna och köra vårt första mjölkpass. Nervositet (prestationsångesten finns där nu när vi fått lära oss allt som vi inte skall göra och vad som går fel om vi gör det ändå) och en riktigt taggande känsla finns i kroppen. Vi har runt 100 kor på vår gård och det skall bli kul att se hur jobbigt det är att ta sig igenom alla dem på några timmar.

Angående rubriken så slängde vår ledande föreläsare Niklas ur sig den imorse. Han är själv mjölkbonde och pratade om att kon förlorar mycket vätska under kalvningen och att man bör ge henne mycket ljummet vatten, fast "hon skulle ha öl alltså".

//Mika


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0